Skip to main content

Den delvise nedlukning af syv nordjyske kommuner er frivillig, og det giver usikkerhed og bekymring, fortalte en lokal 3F afdeling en DI formand i Vendsyssel til NB-Beskæftigelse tirsdag. Beskæftigelsesministeren vil ikke gribe ind.Forespørgslen til Peter Hummelgaard (S) kommer efter, at flere byggevirksomheder ifølge medier har afvist at følge myndighedernes ‘kraftige opfordring’ til at bede medarbejdere om at lade være med at krydse kommunegrænserne ind og ud af de syv kommuner. Det gør medarbejderne utrygge, og det er konkurrenceforvridende, at virksomheder handler forskelligt, lød det tirsdag fra nordjyske organisationer.  Læs mere her:

Det får dog ikke beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til at ændre frivilligheden i reglerne. Han siger til dr.dk: “Vi kommer ikke til at udstede et egentligt forbud mod at krydse kommunegrænser.”I stedet håber han på, at virksomhederne retter ind, selvom flere åbent har sagt, at de vil fortsætte som sædvanligt. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger i dag i Berlingske, at det kan blive nødvendigt at opfordre flere kommuner til en delvis nedlukning. Det gælder blandt andet kommunerne omkring København. “Det kan vi blive nødt til at sætte ind med, og det vil vi være klar til. Hvis der skal komme andre regionale tiltag, skal de enten være forbundet med minksmitte andre steder i landet, hvor vi ser, den breder sig meget hurtigt – eller hvor der er tale om bred samfundsmitte, som vi ser i nogle kommuner i og omkring hovedstaden,” siger Magnus Heunicke til avisen.Han understreger dog, at det ikke er nært forestående at anbefale lukning af andre kommuner. De syv kommuner, der aktuelt er ramt af restriktioner, er Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply