Skip to main content

Det er dyrt at holde ferie i Danmark.

Danmark er nemlig det eneste land i Europa, der ikke har sænket momsen på hotelovernatninger i forbindelse med Coronakrisen, lyder det det fra brancheorganisationen Small Danish Hotels.

Organisationens direktør Jørgen Christensen frygter, at det vil betyde konkurser i løbet af vinteren.

Derfor mener han, at momsen skal sænkes nu.

– Det vil skabe mere omsætning, og dermed også kunne fast holde jobs eller skabe nye jobs og mere omsætning, siger han til DR P4 Midt & Vest.

– Mange af de jobs, vi skaber, er jo nogle, der ligger i vandkantsområdet og i mere tyndt befolkede områder, og der er det måske den eneste form for jobs, der findes, eller i hvert fald den primære.

Momsen på danske hotelovernatninger ligger på 25 procent. Til sammenligning har Tyskland sænket momsen til 5 procent og Sverige har sænket den til 12 procent.

Og det kan mærkes, at de udenlandske gæster udebliver, fortæller Michael Thinggard, der er ejer af Hotel Thinggard i Hurup.

– Når de sammenligner det produkt med det, som de kan få i vores nabolande, så boner vi jo meget højt ud på prisen. Det er altså et kæmpe problem, og vi bliver valgt fra på den bekostning, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

DR

Leave a Reply