Skip to main content

I følge Danmarks statistik vil vi have ca 160.000 flere ældre over 80 år i i 2030. Denne stigning vil kræve at kommunerne de kommende år er gearede til at tilbyde tilstrækkeligt med plejehjemspladser og personale.I Odense Kommune blinker advarselslamperne på netop det område. En kapacitetsanalyse fra Ældre- og Handicapforvaltningen viser, at antallet af borgere over 80 år stiger med 40 procent de næste ti år, mens kapaciteten af plejeboliger er stillestående.Det skriver Fyens Stiftstidende.Alt efter hvilken beregningsmodel der benyttes, kan kommunen komme til at mangle flere hundrede boliger til de ældre.Byrådet vedtog en velfærdsplan i juni, hvor det blandt andet er hensigten at sætte 300 millioner kroner af til renoveringer og nybyggeri, men rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen Søren Windell (K) er kommet i tvivl, om beløb kan dække behovet.

I stedet for at poste flere kommunale penge i ældreboliger vil Søren Windell gerne invitere flere private aktører til at bygge pelejebloliger.“Jeg tror ikke, det rækker med den nuværende ramme. Jeg synes, man skal lade være med at være så entydigt låst på, at kommunen skal bygge alting selv. Og sådan som kommunen misrøgter sine bygninger, tror jeg næsten, det vil være en fordel, at andre ejer det,” siger Søren Windell til Fyens Stiftstidende.Socialdemokratiets Kasper Ejlertsen er heller ikke sikker på, at pengene rækker, så han vil holde et vågent øje med den demografiske udvikling i kommunen:“Tallene i analysen skal tages ekstremt alvorligt. Vores ældre borgere skal have en god, tryg og omsorgsfuld behandling, og derfor skal vi også være opmærksom på, om vi har de bygninger, der er behov for, så der er plejehjemspladser til de borgere, der har behovet,” siger Kasper Ejlertsen til Fyens Stiftstidende.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply