Skip to main content

Holstebro Kunstmuseum har tidligere haft en udstilling med kunstner Marie Lunds gådefulde værker, og nu får museet mulighed for at købe hendes kunstværk ‘Pavillion’. Det kan lade sig gøre, fordi 15. juni Fonden har besluttet en særlig indsats over for kunstmuseerne og for yngre billedkunstnere i alderen fra 25 til 45 år. Årsagen til fondens økonomiske støtte er, at de kulturelle tilbud har kørt på det laveste blus de seneste måneder, og det har ramt både den enkelte kunstner, gallerier og kunstmuseer og publikum, der ikke har fået nye tilbud i den periode. Indsatsen støtter fortrinsvis de statslige og statsanerkendte danske kunstmuseers indkøb af dansk samtidskunst og dermed også de sælgende kunstnere. På den måde får både yngre danske kunstnere en håndsrækning, og samtidigt får kunstmuseerne en mulighed for at erhverve værker fra nutiden uanset den aktuelle økonomiske situation.15. juni Fonden har uddelt op til 150.000 kr. til en række af danske kunstmuseer, der dækker feltet dansk samtidskunst. I alt uddeles 3,2 mio. kroner. Se listen over hvilke værker nederst i artiklen.Hæderslegater til anerkendte danske kunstnereSamlet har Fonden afsat 5 mio. kroner til to billedkunstinitiativer på grund af pandemien. Ud over støtten til museerne uddeles også 30 uansøgte hæderslegater på 50.000 kroner til anerkendte danske billedkunstnere over 40 år. Selve uddelingen finder sted i september.”Billedkunsten spiller en vigtig rolle i samfundet. Det vil vi som fond gerne tage vare på, at den fortsat kan. Lige nu er der ekstra brug for støtte til fremtidens danske billedkunstnere. Vi håber vores initiativ hjælper nogle af de yngre billedkunstnerne, der er meget trængte. Vi håber også, at museerne får samlet vigtige værker fra vores samtid, som de ellers kan have vanskeligt ved at skaffe penge til nu,” siger Niels Heering, bestyrelsens næstformand og medlem af Kulturudvalget.15. Juni Fonden er stiftet af Lise og Valdemar Kähler i 1991. Fondens formål omfatter kunst og kultur, forskning og uddannelse, humanitære og sociale formål, samt natur og jagt. Læs mere om fonden her.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply