Skip to main content

I mange år har borgerne på Nordfyn kunne slå et smut forbi Bogense Genbrugsplads med en trailer og købe perlesten og flis. Men det er slut nu, for kommunen har fundet ud af, at det er ulovligt. Det ulovlige består i, at kommunen aktivt har opkøbt materialerne og derefter videresolgt dem. Det konstaterer Fyens Stiftstidende.Den lille sag fra Nordfyn understreger det fokus, som de seneste år er kommet på kommunalfuldmagtens bestemmelser om kommunernes erhvervsaktivitet. Især den tidligere indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (daværende LA) havde stort fokus på det, som han benævnte “opgavetyveri”.

Henrik Boesen, direktør for Teknik, Erhverv og Kultur i Nordfyns Kommune, erkender blankt, at der er begået en fejl.”Det var en overlevering fra den gl. Bogense Kommune, og så har ordningen kørt videre, uden at nogen egentlig har tænkt mere over det. (Kommunesammenlægningen var i 2008 red.) Vi har kørt salget efter hvile i sig selv princippet så indtægter og udgifter stort set har udlignet hinanden. Det har været at betragte som en service til borgerne,” siger Henrik Boesen til Fyens Stiftstidende.Sagen om grussalget er en klar overtrædelse af den fortolkning, som Indenrigsministeriet tidligere har udarbejdet. Adspurgt om kommunen ikke burde have indset, at denne form for konkurrenceforvridende handling er ulovlig svarer Henrik Boesen i Fyens Stiftstidende:”Borgene har været meget tilfredse med ordningen, og erhvervslivet har faktisk også brugt den, fordi det er en nem måde at få mindre mængder på. Det gør ikke, at ordningen bliver lovlig. For at sige det ligeud, så har vi jo ikke undersøgt det og set nærmere på den lille flig af genbrugspladsen.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply