I juli er 179 aktive virksomheder gået konkurs. Det har medført tab af 1295 fuldtidsjob. Antallet af konkurser er ikke alarmerende højt, vurderer cheføkonom.
Der har hen over sommeren været en lille stigning i antallet af konkurser.
Sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juli har været 179 konkurser blandt aktive virksomheder. Det er én procent flere end i juni.

Selv om flere virksomheder er gået konkurs i løbet af sommeren, er antallet af konkurser i juli for såvel juni ikke alarmerende højt historisk set.
Det forklarer Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.
Ifølge cheføkonomen har der under coronakrisen i gennemsnit været 180 konkurser om måneden blandt aktive virksomheder.
Til sammenligning var der sidste år i gennemsnit 214 konkurser.
– De danske virksomheder holder fortsat konkurserne for døren. Men det aktuelle konkursomfang maler et glansbillede af den reelle situation.
– Dansk erhvervsliv har været igennem en ekstremt svær periode, og mange virksomheder er fortsat trængte.
– Og det tvivler jeg kraftigt på ikke kommer til at afføde en stigning i antallet af konkurser, siger Jeppe Juul Borre i en skriftlig kommentar.
Også Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, regner med et stigende antal konkurser i den kommende tid.
Det begrunder han med udfasningen af de politiske hjælpepakker, ligesom betalingen af udskudt skat og moms kan presse flere virksomheder.
– Selv om flere virksomheder har fået mere gang i omsætningen igen, så har coronakrisen været hård ved virksomhedernes indtjening, og flere står stadig med en tom pengekasse.
– Eksportvirksomhederne, oplevelsesinstitutionerne og rejsebranchen har stadig udfordringer med at få gang i omsætningen, siger Allan Sørensen i en skriftlig kommentar.
I opgørelsen fra Danmarks Statistik bliver de rejserelaterede brancher også fremhævet som nogle, der har været ramt af konkurser og fyringer.
De 179 konkurser i juli har medført 1295 tabte job målt i fuldtidsstillinger.

Det er 84 procent flere konkurser end i juni og skyldes blandt andet markante konkurser i turisme- og luftfartsbrancherne, skriver Danmarks Statistik.
/shoum/ritzau/