Skip to main content

Redaktør Arne Ullum og NB-Økonomi er blandt de tre nominerede til den fornemme Anders Bording Journalistpris, som gives for bemærkelsesværdig, afslørende journalistik.Arne Ullum gennemtrawlede med stor ildhu tidligere på året de tal, som regeringen fremlagde under forhandlingerne om at få lavet en vigtig reform af systemet for udligning mellem kommunerne. Herefter viste han, hvordan regeringen havde fremlagt misvisende tal og fortiet fakta. Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) måtte nødtvungent indrømme og beklage, at hun som minister ikke havde givet fyldestgørende oplysninger til Folketingets partier. På den måde kom regeringen i defensiven i forhandlingsforløbet.Priskomiteen skriver i en pressemeddelelse om baggrunden for nomineringen af Arne Ullum/NB-Økonomi:”For som enmandshær på et nichemedie at have gennemført spids og vedholdende research, der afslører fejl og fortielser i grundlaget for den kommunale udligningsreform, hvilket har fået store politiske følger.”Da Arne Ullum og NB-Økonomi i foråret blev indstillet til prisen, stod der blandt i indstilingen, at prisen skulle gives for at have dokumenteret:

  • at nørderi på nichemedier kan få stor politisk betydning
  • at regeringen er tilbageholdende med at informere offentligheden fyldestgørende

Flere afsløringerDer var i alt blevet indstillet 15 til Anders Bording Journalistprisen, men kun 3 er nu med en nominering med i finalen. Ud over NB-Økonomi er det specialmedierne Fagbladet 3 F og Version 2.Den 27. august afsløres det, hvem der får Anders Bording Journalistprisen i år. Du kan læse mere om Anders Bording Journalistprisen her.Her er nogle af de artikler, som Arne Ullum/NB-Økonomi er blevet nomineret for:

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply