Skip to main content

 Spillesteder landet over frygter at gå konkurs, når de må åbne igen med de nuværende retningslinjer i genåbningens fase 4. Det ser nemlig ud til, at spillestederne skal afvise op til 90 procent af deres gæster ved genåbningen.  Det skriver DR. Ifølge Esben Marcher, chef i Dansk Live, er der dårlige udsigter for spillestederne, hvis de skal afvise langt størstedelen af deres gæster ved genåbningen.  – Vi bliver bedt om at åbne, men også bedt om at dø, siger Esben Marcher til DR.  – Kasserne er tomme, så der er ikke penge at stå imod med. I Kulturministeriets udkast til retningslinjerne for spillestederne er der krav om fire kvadratmeter plads for hver gæst.  Ifølge DR svarer det til, at en koncertsal med plads til 430 gæster kun kan rumme 50.  Det kalder på en løsning for spillestederne, mener blandt andre Charlotte Broman Mølbæk, kulturordfører for SF. – Vi har lavet nogle retningslinjer, hvor det reelt ikke kan lade sig gøre at åbne op, da spillestederne vil stå med 10 til 20 procent af det antal tilskuere, de plejer at have. – Det ville være en ren underskudsforretning, siger hun.  Charlotte Broman Mølbæk er åben for at kigge på retningslinjerne for spillestederne.  Dog understreger hun, at SF går ind for en forsigtig genåbning, og at løsere retningslinjer ikke vil kunne gøre spillestederne til en rentabel forretning. Partiet foreslår derfor en kompensationsordning for tabte billetindtægter til spillestederne.  Charlotte Broman Mølbæk har opfordret kulturministeren til at indkalde til hasteforhandlinger, men har endnu ikke hørt noget fra ministeren.  Kulturordfører for Venstre Britt Bager taler ligeledes for kompensation til spillestederne. Det samme gør Zenia Stampe, kulturordfører for De Radikale. Alle ordførerne taler for at finde en løsning hurtigst muligt. /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply