ISS siger farvel til lønkompensation og opsiger 300 i Danmark

Del artiklen:
ISS' har hovedkvarter i udkanten af København. Mandag har ISS i Danmark oplyst, at selskabet forlader ordningen om lønkompensation og opsiger 300 medarbejdere. (Arkivfoto)
ISS' har hovedkvarter i udkanten af København. Mandag har ISS i Danmark oplyst, at selskabet forlader ordningen om lønkompensation og opsiger 300 medarbejdere. (Arkivfoto) - Foto: Stine Jacobsen/Reuters

Servicevirksomheden ISS træder ud af ordning om lønkompensation og opsiger 300 medarbejdere.

Af Ritzau, [email protected]

Servicevirksomheden ISS har som konsekvens af coronakrisen ikke så meget at lave for sine kunder som tidligere og opsiger derfor 300 medarbejdere.

 Det oplyser selskabet mandag i en pressemeddelelse.

 Samtidig oplyser ISS, at selskabet træder ud af ordningen om lønkompensation, som det har været tilknyttet siden marts.

 Ordningen går groft sagt ud på, at staten har betalt størstedelen af medarbejdernes løn til en vis grænse, hvis virksomhederne sendte dem hjem i stedet for at fyre dem.

 ISS kalder opsigelserne for en tilpasning til “en ny virkelighed”. 

 – Vi har et stort ønske om at fastholde flest mulige arbejdspladser og tage ansvar i den situation, som vi står i som samfund og som virksomhed, siger direktør for ISS i Danmark Christian Lindskov Alsø.

 – Samfundet står over for nedsat aktivitet også de kommende måneder, og derfor er vi desværre nødt til at tilpasse vores bemanding til den nye virkelighed for at sikre en sund forretning og arbejdspladser også i fremtiden.

 Selskabet går nu sammen med de forskellige fagforeninger i gang med at undersøge, hvor mange der kan flyttes til ledige stillinger i selskabet.

 De medarbejdere, som må forlade ISS, vil blive tilbudt hjælp med at skrive cv og søge andre job.

 ISS i Danmark er en forholdsvis lille del af hele ISS-koncernen, der på verdensplan har omkring en halv million ansatte.

 I Danmark har ISS ifølge sin egen hjemmeside omkring 7500 ansatte.

 /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her