Skip to main content

Fra 1. september bliver 17.400 virksomheder samlet i det, som bliver landets største og erhvervs- og arbejdsgiverorganisation. Det skriver Dansk Industri og Dansk Byggeri i deres pressemeddelelser

Fusionen sker, efter at de to organisationers henholdsvis repræsentantskab og generalforsamling tirsdag og onsdag godkendte sammenlægningen. Her blev sammenlægningen godkendt med et stort flertal i begge organisationer. 

Dansk Byggeri har 5700 medlemsvirksomheder, som nu kommer ind i fællesskabet Dansk Industri. Fusionen betyder, at Dansk Byggeris medlemsvirksomheder fremover vil være sikret en endnu bedre service og rådgivning endog til en billigere pris. fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.Den største branche under DIDI har desuden en række services, som Dansk Byggeri ikke har i samme udstrækning, ligesom DI allerede har en række beslægtede virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen i sin medlemskreds, så som arkitekter, rådgivende ingeniører, byggematerialeleverandører med flere. Samarbejdet mellem de forskellige aktører kan derfor blive endnu tættere. Og efter sammenlægningen bliver bygge- og anlægsbranchen en af de største i DI’s medlemskreds.”Med sammenlægningen står Dansk Byggeri langt bedre rustet til fremtidens konjunkturudsving og overenskomstforhandlinger ved at være en del af en større, bredere og mere indflydelsesrig organisation. Det er en klar fordel i den uforudsigelige verden, vi er en del af,” siger Dansk Byggeris bestyrelsesformand Claus Bering.De får en markant samfundsstemme

Ifølge Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri, giver sammenlægningen rigtig god mening for de to organisationers medlemmer og han bakkes op af Claus Bering.

“Vi får samlet bygge-og anlægsbranchens værdikæde i den nye organisation, det er en kæmpe fordel for alle virksomheder, der arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen,” siger Claus Bering.

“Og så får de en markant samfundsstemme for at repræsentere de interesser, der er for erhvervslivet i Danmark, og dermed også udviklingen af Danmark,” siger Lars Sandahl Sørensen. 

Han understreger vigtigheden af at stå sammen med den utryghed og usikkerhed, som er kommet i kølvandet på coronakrisen. 

“Det er vigtigt, at vi i fællesskab finder de rigtige løsninger.” siger Lars Sandahl Sørensen. 

Han uddyber, at virksomhederne i både Dansk Industri og Dansk Byggeri har bakket entydigt op om sammenlægningen af de to organisationer.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply