Skip to main content

Der har endnu ikke været en stigning i antallet af konkurser i danske virksomheder trods coronakrisen. 

Det oplyser Danmarks Statistik. Antallet af begærede og erklærede konkurser ligger endda en smule lavere end de senere år. 

– Den alvorlige nedgang i mange virksomheders aktiviteter har de seneste tre måneder ikke – endnu – udløst en markant stigning i antallet af erklærede konkurser og konkursbegæringer, skriver Danmarks Statistik. 

– Hjælpepakkerne til erhvervslivet kan også spille en rolle i dette.

Danmarks Statistik gør opmærksom på, at konkurstallene skal læses med en del forsigtighed. 

Der er ophobet en del konkurssager i retterne, fordi de har været lukket ned i cirka halvanden måned under coronaudbruddet. 

Hos Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det positivt, at der ikke har været en markant stigning i antallet af konkurser. Han frygter, at det kan komme i løbet af de kommende måneder.

 – Der går normalt lidt tid, fra en krise rammer, til problemerne i de enkelte virksomheder bliver så alvorlige, at det ender i en konkurs. 

– Dertil er der en risiko for, at flere virksomheder vil gå konkurs, når de nuværende hjælpepakker igen afvikles, siger han i en skriftlig kommentar.

Samme vurdering kommer fra Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

– Det er endnu alt for tidligt at drage et lettelsens suk, og der er ingen tvivl om, at coronakrisen har ramt danske virksomheder med lynets hast. 

– Og selv om der i dag står genåbning på menuen, så har mange virksomheder fået revet hele eller dele af deres omsætningsgrundlag væk under sig fra den ene måned til den anden, siger han i en kommentar. 

/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply