Skip to main content

Hele Danmark har de seneste 10 uger haft travlt med at omstille sig til en ny hverdag i stadig forandring,  hvor der skal tages særlige forholdsregler i kampen mod Covid-19.

Det gælder ikke mindst de mange mennesker, der arbejder i kommunernes ældrepleje, på bosteder og støttetilbud. Her er der et konstant krav om at de er opdateret på blandt andet de nyeste retningslinjer.Det er en af grundene til at  Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune har udarbejdet en ny app.

“Vi har blot gjort et specifikt link tilgængelig for på arbejdstelefoner og tablets som en hjælp til medarbejderne, så de til enhver tid kan læse, hvordan de skal forholde sig til corona” fortæller BI-specialist i Velfærd og Sundhed Niels Peter Hansen

Det er er ikke tale om en app i gængs forstand, men en genvej, som er blevet lagt ud på alle kommunens enheder via kommunens MDM-system (Mobile Device Management). Corona-vejviseren, som “app’en” er blevet døbt, linker medarbejdere  direkte til kommunens intranet,  hvor de kan få et overblik over de mange, komplekse forholdsregler, der er i forbindelse med risikoen for coronasmitte.Enkel og handlingsorienteretTeksterne som corona-vejviseren peger hen til er korte og så giver de handlingsanvisninger, når personalet har brug for hurtigt at finde de svar, man leder efter i hverdagen. Corona-vejviseren giver blandt andet svar på ofte stillede spørgsmål, som hvad man gør, hvis man selv har symptomer, hvis en borger har symptomer, samt hvilke værnemidler, man skal bruge.”Vi har valgt at lave corona-vejviseren elektronisk. Det er vitalt, at vi håndterer situationen rigtig. Nu kan vi hurtigt opdatere og sikre, at vores medarbejdere altid har adgang til nyeste og opdaterede viden, og at de har den lige ved hånden i en travl hverdag – uanset om det er på pc, tablet eller telefon. Det er smart,” siger direktør for Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune, Karin Holland.En ny normal, hvor retningslinjerne hele tiden ændresCorona-vejviseren er en tænkt som en hjælp til de mange medarbejdere, der dagligt har med borgere at gøre.”Det er vigtigt, at vi kan sikre et højt informationsniveau i en tid hvor Sundhedsstyrelsen kommer med opdaterede informationer – næsten dagligt. Vejviseren er let tilgængelig og kan give medarbejderne svar på spørgsmål med det samme. Den er derfor et rigtig godt støtteredskab i en situation, vi ikke har prøvet før,” siger Hanne Reinholdt, der er funktionsleder for plejeboligerne i Horsens Kommune.Alle informationer bliver løbende opdateret, så der altid er mulighed for at få den nyeste viden og de nyeste retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.Indtil videre er corona-vejviseren tilgængelig for alle medarbejdere i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune, og der arbejdes på at de øvrige områder i kommunen også får adgang til den.Vejviseren ikke tilgængelig for de private leverandører, da den peger ind på kommunens intranet oplyser Horsens Kommune overfor OPS-Indsigt, men alle de retningslinjer som kommunen har formidlet til de private leverandører under coronakrisen, vil i princippet kunne lægges på en tilsvarende app i deres eget regi.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply