Skip to main content

Privathospitalet Kollund er det første danske privathospital, som bliver en del af sundhedsjournalen.  Det fortæller Danske Regioner i en pressemeddelelse.Alle privathospitaler kommer med inden udgangen af 2021. Den digitale landvinding betyder, at borgeren fremover på Sundhedsjournalen på sundhed.dk altid kan få et samlet overblik over, hvad han eller hun er behandlet for, hvor og hvornår, både på offentlige og private hospitaler.

Det betyder, at der er en ligebehandling mellem det offentlige og det private sundhedsvæsen.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, er glad på patienterne vegne over udviklingen.

“Regionerne har nået en vigtig milepæl for patienterne med det første private hospital på sundhedsjournalen.” Siger Formand for Danske Regioner Stephanie Lose. Datadeling på tværs af offentlig og privat

Det betyder at alle patienter inden for 18 måneder vil kunne følge med i deres sundhed og behandling på tværs, mens datadelingen giver klare fordele for sundhedspersonalet rundt i sundhedsvæsenet fordi der kun er èn indgang til data. Mette Nord, sekretariatschef i Sundhed Danmark, som er foreningen af danske sundhedsvirksomheder, er også glad for, at de private hospitaler rykker ind på sundhedsjournalen.

“Det er meget positivt, at regionerne sikrer sammenhæng på tværs ved knytte privathospitalerne til sundhedsjournalen. Vi har nået et afgørende skridt for at dele data og udviske skel i et tæt samarbejde, der kommer patienterne til gavn,” siger Mette Nord. Sikkerhed er væsentlig

Danske Regioner understreger, at sundhedsjournalen er sikker, og at der bliver passet godt på borgerne sundhedsdata på platformen. For at logge ind på journalen skal man bruge NemID, og den enkelte borger kan altid spærre for data samt se, hvem der har haft adgang til sundhedsjournalen. Det er regionerne, som står i spidsen for videreudvikling af sundhedsjournalen på sundhed.dk som er en del af det fællesoffentlige Sundhedsjournal 3.0 projekt. De andre parter er KL, Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhed.dk, MedCom, Sundhed Danmark, PLO og Danske Patienter.

Hvordan funger det når det er oppe at køre?

I en case hvor borgeren Søren bruger det udvidede frie sygehusvalg til en skulderoperation på et privathospital i nærheden kan det se således ud Før operationen tjekker privathospitalets kirurg vigtige oplysninger i Sørens sundhedsjournal på sundhed.dk. Fx hvilken receptmedicin han tager, hvad blodprøver viser og om der er medicin, Søren ikke tåler. Efter operationen opdaterer kirurgen samme sted, hvordan den gik. Søren får et år efter operationen nye symptomer i skulderen, og er derfor til konsultation på det regionale hospital. Her kan den offentlige læge læse informationerne fra kirurgen på privathospitalet, så han er forberedt til konsultationen med Søren. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply