Statsrevisorer udtrykker alvorlig kritik om persondata

Del artiklen:
Frank Aaen (EL, tv.) og Flemming Møller Mortensen er to af de statsrevisorer, som fredag har udtrykt alvorlig kritik af myndighedernes håndtering af følsomme pesondata, der er blevet outsourcet. (Arkivfoto)
Frank Aaen (EL, tv.) og Flemming Møller Mortensen er to af de statsrevisorer, som fredag har udtrykt alvorlig kritik af myndighedernes håndtering af følsomme pesondata, der er blevet outsourcet. (Arkivfoto) - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Statsrevisorerne er meget utilfredse med myndighedernes styring af følsom persondata, der er outsourcet.

Af NB Medier

 Myndighederne har slet ikke været gode nok til at sikre, at personfølsomme data, der er blevet outsourcet, er blevet opbevaret sikkert.

 Det meddeler Statsrevisorerne fredag. 

 – Statsrevisorerne påtaler og finder det meget alvorligt, at myndighedernes styring ikke har sikret, at outsourcede følsomme og fortrolige persondata opbevares sikkert hos de eksterne databehandlere, fremgår det på Statsrevisorernes hjemmeside.

 – Statsrevisorerne påtaler i den forbindelse, at myndighederne ikke har overholdt reglerne om databeskyttelse, herunder krav om at udarbejde risikovurderinger, indgå databehandleraftaler og føre tilsyn med databehandlerne, som har været gældende siden 2000, lyder det. 

 Ifølge Statsrevisorernes beretning har især Udlændinge- og Integrationsministeriet og Region Midtjyllands styring af de personfølsomme og fortrolige oplysninger været kritisabel. 

 Finansministeriet har haft den bedste styring af databehandlere, fremgår det af beretningen. 

 Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at Justitsministeriet, herunder Datatilsynet, og Finansministeriet ikke i tilstrækkelig grad har understøttet de øvrige myndigheders styring af databehandlere.

 /ritzau/