Skip to main content

 Fra mandag vil regeringen indføre et forbud mod, at eksempelvis zoologiske haver og museer, som ikke er omfattet af genåbningens fase 2, åbner.  Hvis virksomheder med mere end 50 medarbejdere trodser forbuddet, vil det første gang koste en bøde på 40.000 kroner, anden gang en bøde på 100.000 kroner og tredje gang 150.000 kroner.  Desuden vil politiet have mulighed for at lukke virksomheden.  Det fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S), som lørdag aften meldte ud, at regeringen agter at indføre et egentligt forbud mod at åbne uden at have fået lov. Meldingen kommer, efter at Folketingets partier torsdag blev enige om en genåbningsplan under coronakrisen.  Men også efter at blandt andet Zoologisk Have i København og kunstmuseet Aros i Aarhus havde luftet muligheden for at åbne, selv om de to institutioner ikke er omfattet er den næste fase i genåbningsplanen. Nick Hækkerup afviser, at det er årsagen til, at der mandag træder et forbud i kraft. – Nej, vi har godt vidst, at det her skulle gøres, siger han.  – Men det er klart, at når der kommer meldinger om, at de ikke nødvendigvis vil følge reglerne, så bliver vi nødt til at sige, at man bliver straffet i Danmark, hvis man ikke overholder den lovgivning, der gælder. – I denne her situation er vi ekstra sårbare, fordi vi risikerer, at smitten kommer ud af kontrol, og vi så skal til at lave begrænsninger. /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply