Skip to main content

I 2015 valgte LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud – at indsætte en direktør, som kunne etablere det nødvendige samspil med det nye socialtilsyn og kommunernes ageren i forhold til botilbudsområdet. Michael Graatang kom dengang fra den kommunale sektor med mere end 20 års erfaring på forskellige centrale ledelsesposter i kommunerne og i KL.

“Michael Graatang er kommet til LOS med stærke relationer til særligt det kommunale Danmark. Det har bidraget til, at LOS i dag fremstår med en respekteret stemme i forhold til tilsyn og offentlige myndigheder,” skriver formand John Anderskou i en pressemeddelelse.

Har stået i spidsen for en nødvendig transformation og professionalisering 

Og det var ikke et tilfælde, at man valgte netop Michael Graatang i 2015. Socialtilsynet var nemlig blevet oprettet i 2014 for at give et kvalitetsløft til offentlige og private botilbud, som det blev kaldt den gang.

Det nye tilsyn skulle være et mere professionelt og uafhængigt tilsyn end tidligere, og det satte hele området under et særligt pres, så derfor var det naturligt, at man valget en ”kommunalmand” fortæller kilder i branchen.

”LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud har gennem den seneste årrække gennemgået en nødvendig transformation og professionalisering som brancheorganisation bl.a. i forhold til samarbejdet med myndigheder og det kommunale system,” fortæller formand John Anderskou i forbindelse med Michael Graatangs fratrædelse. 

Vejene skilles i forbindelse med ny strategi

Med LOS’ strategi “Fremdrift med socialt ansvar” vedtog generalforsamlingen, at LOS skal være den samlende organisation, der kan gå ind og agere politisk på vegne af hele branchen. 

”Vi har som mål, at organisationen skal vokse, så vi bliver flere stærke medspillere, der kan påvirke branchen i en positiv retning,” fortæller formand John Anderskou. 

Coronatiden gør at man ikke lige kan indkalde til en generalforsamling, så derfor vil der i tiden frem til det er muligt være en interrimfase, hvor LOS har fundet en anden løsning.

Bestyrelsen træder aktivt ind i ledelsen af LOS

Bestyrelsen vil nu aktivt træde ind i den øverste ledelse af LOS, som arbejdende bestyrelse. I den sammenhæng vil man bl.a. afdække hvilken ledelsesprofil, der fremadrettet skal stå i spidsen for at levere på de strategiske indsatsområder.

På den organisatoriske har interrimfasen den betydning, at Laust Westtoft, politisk- og strategisk chef, vil fungere som stedfortræder og varetage forskellige repræsentationer, som tidligere lå hos Michael Graatang.

Om Michael Graatang

Michael Graatang, er 59 år og cand.jur. Han startede sin karriere i militæret og kom derefter til politiet. Under sin ansættelse ved politiet læste han ved siden af arbejdet til jurist og blev cand.jur. i 1992. Michael Graatang var politiassistent, da han i 1992 forlod etaten til fordel for en stilling som afdelingsleder for betalingskontoret i Ringsted Kommune.

I 1994 blev Michael Graatang kontorchef for Roskilde Kommunes opkrævningsafdeling – en af de tre afdelinger i Økonomi- og Skatteforvaltningen.

Herfra kom han i 1998 til Frederiksværk Kommune som kommunaldirektør, og ved kommunesammenlægningen i 2007, da Frederiksværk blev en del af den nye Halsnæs Kommune, blev han den nye kommunes kommunaldirektør indtil 2014.

Efter et år som konsulent i KL tiltrådte han i 1. maj som direktør i LOS

OM LOS

LOS er Danmarks største brancheorganisation for ikke-offentlige sociale tilbud inden for det specialiserede socialområde.

LOS’ medlemsvirksomheder samarbejder med det offentlige om borgere med specialiserede problemstillinger.

LOS’ medlemsvirksomheder tilbyder borgerne en pædagogisk individuel behandling, der baserer sig på en visitation. De tæt på 600 medlemmer løser i dag opgaver, der vedrører over 7000 borgere, beskæftiger op til 12.000 ansatte og er i berøringsflade med mere end 15.000 pårørende og ca. 3600 aktive bestyrelsesmedlemmer.Kilde: LOS

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply