Skip to main content

Regeringen er klar til at kigge på, hvordan man kan håndtere åbningen af Ikea, som den er imod.  Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), efter at Ikea åbnede sine varehuse mandag efter flere ugers lukning grundet coronaudbruddet. Ikea må gerne åbne ifølge loven, men det er imod regeringens anbefalinger. Tidligere varslede fire zoologiske haver en åbning, der blev trukket tilbage efter kritik fra regeringen. – Vi har igennem hele denne her krise kunnet samarbejde regeringen og erhvervslivet imellem, hvor henstillinger og anbefalinger er blevet fulgt. – De zoologiske haver fulgte anbefalingen, selv om de synes, det var træls. Og jeg havde egentlig regnet med, at Ikea havde fulgt samme linje, siger Simon Kollerup og fortsætter: – Vi finder jo ikke lige på anbefalinger. Det baserer sig på sundhedsfaglige anbefalinger for, hvordan vi bedst, kontrolleret genåbner Danmark. – Hvis ikke man vil følge anbefalinger, men skal have påbud eller andre ting, så må vi tage stilling til det i regeringen. Vi har noteret os, at Ikea ikke har fulgt anbefalingen, og det kommer vi selvfølgeligt til at følge op på, siger ministeren. Det har været kritiseret de seneste dage, at retningslinjerne for, hvem der må åbne dørene, har været til fortolkning. Og at åbninger, der er fuldt lovlige, har fået kritik. – Det er dybt beklageligt, hvis vi har fået en minister, der mener, at erhvervslivet skal rette ind efter hans meninger og usynlige regler i stedet for gældende lov og ret, sagde politisk leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, tidligere tirsdag. Simon Kollerup siger efterfølgende, at der ikke har været tid til at lovgive om alle dele af genåbningen.  – Vi er ikke i en tid, hvor vi udsteder forbud hele tiden. For vi skal reagere meget hurtigt, og så bliver det en anbefaling i stedet for, siger ministeren, der dog medgiver, at en anbefaling ikke kan udløse repressalier i øjeblikket: – Vores anbefaling til Ikea og andre, der ikke er en del af genåbningsplanen, er, at de ikke åbner. For vi risikerer, at smitten løber fra os, og det vil kun gøre det endnu værre for dansk erhvervsliv. /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply