Skip to main content

Dansk Byggeri opfordrer kommunerne til hurtigt at sende opgaverne videre til virksomhederne, så flest mulige medarbejdere undgår at blive sendt hjem.69 procent af danskerne mener, at kommunerne i højere grad bør investere i fx renovering af børnehaver og skoler eller ny asfalt på vejene, nu hvor dele af det offentlige Danmark er lukket. Hver fjerde mener, at kommunerne i meget højere grad bør investere under coronakrisen. Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Opeepl Denmark har foretaget blandt danskerne for Dansk Byggeri.” Kommunerne har bred opbakning fra både politikerne og danskerne generelt til at fremrykke investeringer og dermed hjælpe med at holde gang i hjulene, mens det kommunale Danmark er delvist lukket. Nu er det op til landets 98 kommuner at fremrykke byggeprojekter og vurdere, hvor det er fornuftigt fx at renovere, nu hvor skolen, børnehaven eller rådhuset alligevel står tomt,” siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben LiboriusHan mener ligesom Dansk Håndværks formand Niels Techen, at  hurtig hjælp er afgørende for, hvorvidt mange virksomheder skal sende deres medarbejdere ud på en opgave eller hjem.

Hastighed er derfor en vigtig faktor, når kommunerne går til opgaven og det understøttes af cheføkonom i Cepor mads Lundby Hansen, der tidligere har været ude og pege på at erfaringerne fra tidligere kriser præcis er at man er for langsom.I alt har 1.000 personer i aldersgruppen 18-80 år deltaget i spørgeundersøgelsen.I svarene kan man se, at jo ældre danskerne er, i jo højere grad mener de, at investeringerne skal fremrykkes.

       

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply