Plastvirksomheder melder sig til at producere værnemidler

Del artiklen:
Thomas Drustrup, som er direktør i Plastindustrien er godt tilfreds med den feedback man har fået på baggrund af industriens opfordring
Thomas Drustrup, som er direktør i Plastindustrien er godt tilfreds med den feedback man har fået på baggrund af industriens opfordring

Brancheorganisationen Plastindustrien har bedt alle aktører i plastbranchen om at melde sig under fanerne i kampen for at begrænse smitten af coronavirus ved at producere værnemidler og andre relevante produkter til sundhedsvæsenet.

Af Steen Houmark, [email protected]

Opfordringen fra Plastindustrien er blevet udsendt efter en kontakt fra Lægemiddelstyrelsen, der gerne vil forebygge en mangel på værnemidler.

Ca. tyve aktører i plastbranchen har allerede tilkendegivet, at de er parate til at hjælpe på den ene eller anden måde.

Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien udtaler:

– Vi har fået rigtig god feedback på vores opfordring om at råbe op, hvis man på den ene eller anden måde kan hjælpe med at fremstille værnemidler. 

Virksomhederne deler sig i følge Thomas Drustrup i tre kategorier. 1) Virksomheder der allerede har trykket på produktionsknappen, 2) Dem er vil være i gang i løbet af kort tid, og 3) den gruppe af virksomheder, som kan understøtte den danske forsyningssikkerhed på længere sigt.

– Når jeg ser på de henvendelser, der løbende tikker ind, så bliver jeg optimistisk. Det vidner om et erhvervsliv, der er både fleksible og parat til at hjælpe så godt de kan i den udfordrende situation netop nu, siger Thomas Drustrup

Eksempelvis kunne Idé-Pro i Skive opstarte produktionen af visirer klokken 10.00 mandag formiddag, og virksomheden er nu  her til eftermiddag oppe på at fremstille 160 styks i timen.