Skip to main content

Små og mellemstore virksomheder i hele landet kan få gratis råd og vejledning gennem Early Warning-programmet. Programmet giver gratis adgang til en sparring, som er velafprøvet i forhold til at hjælpe virksomheder, der oplever bump på vejen eller allerede er i økonomisk krise.Early Warning er en dansk offentligt finansieret organisation, som yder gratis, fortrolig og uvildig rådgivning til blandt andet ejer-ledede erhvervsvirksomheder i kriseEarly Warning-programmet er forankret i de regionale erhvervshuse, og driften finansieres via finansloven, de fem regioner samt Holstebro Kommune. Early Warning-programmet er i stort omfang drevet af frivillige rådgivere. Omkring 80 erhvervsledere – både tidligere og aktive – samt et antal specialister er tilknyttet og rykker dagligt ud til kriseramte virksomheder med kort varsel.

“Hvis små og mellemstore virksomheder oplever tegn på krise som følge af coronasituationen, står vi klar med rutinerede konsulenter, et korps af 80 frivillige erhvervsfolk, der kan hjælpe uden beregning, samt en kreds af insolvensadvokater, der også kan træde til,” siger direktør Erik Krarup, Erhvervshus Midtjylland, der er national tovholder på det landsdækkende Early Warning-program.

Coronakrisen kan allerede nu mærkes på antal henvendelser til Early Warning

“Vi mærker allerede nu en øget efterspørgsel efter hjælpen, og vi er klar til at hjælpe” siger Erik Krarup.Når virksomhederne kontakter Early Warning-programmet, vil de i første omgang få en telefonsamtale med en af de tilknyttede konsulenter, som vil skabe sig et første overblik over karakteren af de udfordringer, virksomheden har.Næste skridt er typisk, at man på et telefonmøde vil gennemgå og drøfte virksomhedens situation og skabe overblik over mulige indsatser og løsninger.Early Warning har eksisteret siden 2007 og har siden da hjulpet mere end 6.000 virksomheder.

“Alle konsulenter og langt hovedparten af de frivillige rådgivere og insolvensadvokaterne har meldt ind, at de er ekstra parate til at yde hjælp i den kommende tid. Det er vi rigtig glade for, meget tyder desværre, at der bliver brug for deres hjælp,” siger Erik Krarup.

Blandt de økonomiske problemer, som coronakrisen kan bevirke for virksomheder, er:

  • Medarbejdere sendes i karantæne
  • Kunder annullerer ordrer
  • Omsætningen falder, måske drastisk
  • Kunder frabeder sig besøg af sælgere
  • Øget pres fra debitorer og kreditorer
  • Kan ikke modtage underleverancer 

Early Warning-programmet kan kontaktes via deres hjemmeside:

https://earlywarning.dk/coronaramte-virksomheder

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply