Skip to main content

Regeringen fortsætter strategien med at understøtte de danske virksomheder, der kommer i klemme i forbindelse med udbruddet af coronavirussen på forskellig vis. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, er der opbakning til regeringens planer om blandt andet at udskyde moms og skat for små virksomheder som en hjælp til at komme gennem coronakrisen.Samtidig opfordrer man til, at man får løst ventende eftersyn og opgaver i de offentlige bygninger, som netop nu står tomme.En hel del af de opgaver, som brancheorganisationen peger på, kan sagtens udføres, uden at man kommer i konflikt med forsamling af personer på mere end ti.

“Jeg synes, regeringen viser, at den tager de udfordringer, landets virksomheder står overfor, alvorligt. Det er en situation, ingen har kunnet forudse og som giver ikke mindst de små virksomheder nogle alvorlige, økonomiske udfordringer,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I installationsbranchen mærker allerede nu konsekvenserne af virusudbruddet.

“En del af vores medlemsvirksomheder oplevede i sidste uge, at den ene kunde efter den anden sendte vores raske medarbejdere hjem, fordi kunden var nervøs for eventuel smitterisiko. Hvilket i øvrigt er en helt forståelig reaktion i denne tid,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han understreger dog, at man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne har et helt konkret forslag til, hvordan man, uden at gå på kompromis med hverken arbejdsmiljø eller sundhedsrisiko, kan holde gang i hjulene hos bl.a. en stor del af landets installationsvirksomheder.

“Med de mange offentlige bygninger, kommunale såvel som statslige, der står tomme lige nu, er der noget nær optimale arbejdsbetingelser for at få udført de lovpligtige eftersyn samt få færdiggjort de mange igangværende arbejder, der er ude i de offentlige bygninger. Opgaver, som er bestilt, men blot venter på bliver udført,” siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

“En sådan ‘åbning’ af offentlige bygninger vil sikre en del af beskæftigelsen og dermed mindske en del af behovet for nødløsninger i form af eksempelvis kompensationer, dagpenge og fordeling,” siger Niels Jørgens Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har sendt deres forslag til boligminister, Kaare Dybvad.Det har for OPS-indsigt ikke været mulig at få en kommentar til forslaget fra ministeren

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply