Skip to main content

De seneste har der i Nivå pågået et  omfattende projekt. En ambitiøs udvikling af Nivå Bymidte frem mod 2030, som byrådet i Fredensborg Kommune har afsat 450 mio. kr. til. 

I første omgang har man  udarbejdet en strategisk udviklingsplan for bymidten med støtte fra Realdania. Visionen er at skabe mere liv og aktivitet i bymidten ved at skabe bedre sammenhæng mellem byfunktioner, infrastruktur og byrum. Og derigennem udnytte Nivås mange potentialer som by – med blandt andet nærheden til Øresund og placeringen mellem skov og ådal samt en lang og stolt historie som teglværksby. 

Realiseringen af Fremtidens Nivå Bymidte er kommet et skridt nærmere. Den KFI Erhvervsdrivende Fond og Fredensborg Kommune har indgået den endelige aftale om de fremtidige ejerforhold, investeringer i veje med videre, hvor den nye bymidte skal realiseres, og hvor Nivå Centeret ligger i dag.  Det oplyser Fredensborg Kommune i en pressemeddelelse. 

”Det er en helt afgørende aftale, som vi nu har fået på plads og som bliver afsættet for realiseringen af de store visioner, vi har for Nivå med nye boliger, butikker og ikke mindst kommunens meget store investering i Generationernes Hus med Nivås nye skole, plejecenter, bibliotek og forhåbentlig også en svømmehal,” siger borgmester Thomas Lykke Pedersen og tilføjer, at der forud er gået en lang og kompliceret forhandlingsproces. 

KFI’s direktør med det overordnede ansvar for projektet, Peter Lange, fremhæver, at man med aftalen kan komme videre med planlægning og projektering af de kommende byggerier. 

Med aftalen har KFI og kommunen blevet enige om hvilke arealer, der fremover skal tilhøre henholdsvis KFI og kommunen. Det er også aftalt, hvordan anlæg af veje med videre skal anlægges og finansieres i den første del af planen, det vil sige fase 1, med boliger og erhverv. 

Det næste vigtige skridt er vedtagelsen af en ny lokalplan og en samlet udviklingsplan for bymidten.

”Jeg ser frem til, at vi kan sende et forslag til lokalplan i høring i løbet af april, så vi forhåbentlig har hele plangrundlaget på plads i løbet af efteråret. Når det er tilfældet, kan KFI umiddelbart begynde at rive ned, bygge med videre,” siger Lars Simonsen, der er formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.  

I løbet af foråret skal byrådet også vedtage den endelige strategiske udviklingsplan for Fremtidens Nivå Bymidte, som er udviklet og formuleret på baggrund af en meget omfattende borgerinddragelsesproces, inddragelse af ekspertviden om byudvikling samt en lang række tekniske undersøgelser. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply