Skip to main content

Juridisk er der ingen problemer for Lars Løkke Rasmussen (V) med at være folketingsmedlem, sidde i Udenrigspolitisk Nævn og samtidig arbejde for et advokatfirma. Det siger professor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet, efter at det onsdag kom frem, at den tidligere statsminister skal være juridisk rådgiver hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel. – Det er der nok ikke nogen som helst juridiske problemer i. Der er ikke nogen inhabilitetsregler for folketingsmedlemmer, siger Bønsing. – Så sådan helt principielt kan man sige, kan de aldrig komme i en juridisk interessekonflikt, siger han. Løkke, som selv er uddannet jurist, tiltræder sin nye stilling 15. april. Han forlod under stor dramatisk formandsposten i Venstre i august sidste år efter en tumultarisk måned i partiet med intern uro. På samme tid forlod partifællen Kristian Jensen også sin post som næstformand. Siden dengang har der været stille omkring Løkke, der i ti år var Venstres formand og over to omgange var statsminister.  Han har ingen ordførerposter i Folketinget, men sidder i Udenrigspolitisk Nævn. I det forum udveksles der fortrolige informationer.  Hos Gorrissen Federspiel skal Løkke ifølge firmaet bidrage med en viden om “danske samfundsforhold og et udsyn i verden, der er med til at styrke os som advokatfirma”. Men det er der ifølge Sten Bønsing altså ingen interessekonflikter i. /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply