Skip to main content

Det nye kontorbyggeri bliver på 31.000 kvm . Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.   Udgifterne til byggeriet forventes at ligge på omkring 800 millioner kroner og forventes at stå færdigt i 2024 

Det er Regeringen, der har besluttet at etablere det statslige kontorknudepunkt på Lerchesgade 35 i Odense, som skal huse hovedparten af de statslige institutioner i Odense. Kontorknudepunktet betyder, at de statslige institutioner kan dele faciliteter som for eksempel kantine, reception og mødefaciliteter. Borgmester hilser byggeri velkommenBeslutningen om at bygge nyt på Lerchesgade 35 bliver også hilst velkommen af Odenses borgmester.

“Det her er en fantastisk nyhed for hele Fyn. Det er lykkedes at samle rigtig mange statslige arbejdspladser i Odense, og nu kan medarbejderne se frem til endnu bedre forhold i en bæredygtig bygning med en meget attraktiv placering på Odense Havn.” siger Peter Rahbæk Juel til “mig og Odense”

Det nye hovedkvarter for de statslige arbejdspladser vil være et oplagt sted at søge hen for både fynboer og pendlere fra Jylland og Sjælland,” siger Peter Rahbæk Juel.

Fokus på bæredygtighedDen eksisterende bygning på stedet skal rives ned, da det ifølge pressemeddelelsen er energimæssigt og samfundsøkonomisk er fordelagtigt at bygge nyt. Det betyder også, at Skats medarbejdere, som i dag arbejder på Lerchesgade 35, skal flytte til et nyt sted i Odense, indtil det nye kontorknudepunkt står klar. 

Byggeriet vil også foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet. Bygningsstyrelsen vil derfor i de kommende måneder afsøge mulighederne for, hvordan byggeriet bedst kan blive et eksempel på et fremtidsorienteret bæredygtigt byggeri. 

– Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage de første skridt i et spændende byggeri, som vil sætte en høj standard for fremtidens kontorarbejdspladser, og som samtidig vil medføre energibesparelser på op imod 85 procent i forhold til i dag, siger boligminister Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen. 

Ti statslige institutioner som bliversamlet på Lerchesgade er1. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering 2. Familieretshuset (tidl. Statsforvaltningen) 3. Skatteankestyrelsen 4. Danmarks Frie Forskningsfond 5. Skatteforvaltningen 6. Socialstyrelsen 7. Miljøstyrelsen 8. Spillemyndigheden 9. Studenterrådgivningen 10. Studievalg Fyn og Danmark

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply