Skip to main content

Nu er det muligt for bilister at støtte Hjernesagens arbejde, når der tankes hos OK – helt uden det koster ekstra.12.500 danskere bliver i følge Hjernesagen hvert år ramt af en blødning eller blodprop i hjernen og ca. 85 % af alle apopleksitilfælde skyldes blodprop i hjernen.Det gør sygdommen til en af de mest alvorlige folkesygdomme med store omkostninger. Både for den enkelte og for samfundet. 90.000 lever med diagnosen apopleksi; blodprop eller blødning i hjernen. Halvdelen af disse er ramt  varige men, og hver fjerde er afhængig af andres hjælp i det daglige

Udgifter til apopleksi er estimeret til 2,7 mia. kr. om året, svarende til 4 % af sundhedsvæsenets samlede udgifter, men selv om velfærdsstaten bidrager er der fortsat behov for flere ressourcer og mere viden.For at kunne løfte opgaven som interesseorganisation bedre har Hjernesagen nu  lavet en aftale med energiselskabet OK, der gør det muligt for bilister at støtte foreningens arbejde, når der tankes.

“Indtægter fra samarbejdet med OK bliver et bidrag til Hjernesagens arbejde for de ramte og deres pårørende,” forklarer kommunikationsansvarlig, Ulf Joel Jensen.

“Vi yder neuropsykologisk, juridisk og social rådgivning, arbejder politisk på at forbedre forholdene, ligesom vi arbejder med at udbrede kendskabet til symptomerne, så man hurtigst muligt kan få den rette hjælp, hvis man bliver ramt – og ikke mindst viden om, hvordan man selv kan være med til at forebygge, at man bliver ramt af blodprop eller blødning i hjernen,” tilføjer han.

Penge omsat til gode initiativer

Aftalen er simpel. Man kan støtte foreningen med fem øre for hver liter, der tankes hos OK. Det koster ikke ekstra at tanke, da det er OK og selskabets forhandlere, som betaler støtten. Man skal bare melde sit OK Benzinkort til Hjernesagens sponsoraftale, så gives støtten, uanset om betalingen sker med benzinkortet, betalingskort eller i Tank & Betal-appen.

OK har igennem mange år støttet foreningslivet. Støtten går til foreninger fra sportsklubber til spejdere og mange andre, som tager ansvar og gør en forskel.

“Lige nu har mere end 1.700 forskellige foreninger over hele landet en sponsoraftale med OK. Sponsorkronerne bliver omsat til mange gode projekter og initiativer og er med til at gøre en forskel og løfte det store arbejde, som mange ildsjæle udfører,” siger Steffen Toft Spiele, CSR-ansvarlig i OK. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply