Forslaget ’Her det gror’ vinder arkitektkonkurrence for Stejlepladsen i Københavns Sydhavn

Del artiklen:
Visionen er, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde på 72.000 etagemeter med cirka 900 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger.
Visionen er, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde på 72.000 etagemeter med cirka 900 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger. - Foto: Christensen & Co. Arkitekter

Blandede boformer, sociale fællesskaber, en bæredygtig levevis og en videreførelse af det maritime havnemiljø. Det er hjørnestene i arkitektforslaget “Stejlepladsen – Her det gror”

Af Steen Houmark, [email protected]

Bag vinderprojektet står et team bestående af Christensen & Co Arkitekter og Urban Creators, Kragh & Berglund, Urban Power og MOE. 
Området ved Stejlepladsen i Københavns Sydhavn har udsigt ud til Fiskerhavnen og er kendt for sit særlige, selvgroede havnemiljø med sejl- og bådklubber, træskure og boliger nær kajkanten.

 I de seneste måneder har tre arkitektteams konkurreret om en bebyggelsesplan for Stejlepladsens godt 5,2 hektar store areal, og en enig dommerkomité har udpeget ’Stejlepladsen – Her det gror’ som vinder af konkurrencen.

Højt niveau i konkurrencen

Konkurrencen blev udskrevet den 2. september, og dommerbetænkningen fremhæver, at alle tre indkomne forslag er udført på et meget højt byarkitektonisk niveau, som opfylder konkurrenceprogrammets ønsker og krav til dette særlige sted i København.

”Vi har store forventninger til boligprojektet. Stejlepladsen bliver nu udviklet med øje for områdets karakter og unikke beliggenhed og med fokus på bæredygtige boliger og en mangfoldig byudvikling. Vi ser frem til at udvikle planen for området sammen med By & Havn, hvor udviklingen af et rationelt byggesystem bliver centralt for at kunne opnå vores fælles ambition om betalbare boliger til københavnerne. Da to tredjedele af boligerne samtidig bliver med et gennemsnit på 65 m2, er vi også inde og imødekomme behovet for mindre boliger i Hovedstaden..” Siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA i en pressemeddelse.