Skip to main content

Bag vinderprojektet står et team bestående af Christensen & Co Arkitekter og Urban Creators, Kragh & Berglund, Urban Power og MOE. 

Området ved Stejlepladsen i Københavns Sydhavn har udsigt ud til Fiskerhavnen og er kendt for sit særlige, selvgroede havnemiljø med sejl- og bådklubber, træskure og boliger nær kajkanten. I de seneste måneder har tre arkitektteams konkurreret om en bebyggelsesplan for Stejlepladsens godt 5,2 hektar store areal, og en enig dommerkomité har udpeget ’Stejlepladsen – Her det gror’ som vinder af konkurrencen.Højt niveau i konkurrencen

Konkurrencen blev udskrevet den 2. september, og dommerbetænkningen fremhæver, at alle tre indkomne forslag er udført på et meget højt byarkitektonisk niveau, som opfylder konkurrenceprogrammets ønsker og krav til dette særlige sted i København.

”Vi har store forventninger til boligprojektet. Stejlepladsen bliver nu udviklet med øje for områdets karakter og unikke beliggenhed og med fokus på bæredygtige boliger og en mangfoldig byudvikling. Vi ser frem til at udvikle planen for området sammen med By & Havn, hvor udviklingen af et rationelt byggesystem bliver centralt for at kunne opnå vores fælles ambition om betalbare boliger til københavnerne. Da to tredjedele af boligerne samtidig bliver med et gennemsnit på 65 m2, er vi også inde og imødekomme behovet for mindre boliger i Hovedstaden..” Siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA i en pressemeddelse. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply