Skip to main content

I mandags blev iværksætterugen skudt igang for 13 gang med uddelingen af “Vallø Prisen” Anne Kristine Schwartzbach modtog prisen for at have skabt en platform, der på innovativ vis kan hjælpe angstramte gennem virtual reality.Sidste år var det en af Danmarks mest magtfulde kvinder, EU kommissær Margrethe Vestager, der modtog Vallø Prisen.Anne Kristine Schwartzbach har ved at etablere virksomheden Kronfont vist at man på under et år kan skabe en succesfuld iværksættervirksomhed.Konfront er en helt ny og innovativ digital platform, der har udviklet et helt nyt online værktøj, der kombinerer evidensbaseret samtale- og skemametoder med virtual reality. Gennem disse elementer skabes der helt nye rammer for den klassiske pædagog-psykologiske samtalesession mellem den fagprofessionelle og klienten.OPS-Indsigt har tidligere beskrevet Kontront via sin digital platform kan medvirke til at styrke succesraten og afhjælpe de kommunale flaskehalsproblemer på børneområdet.

Konfronts platform kan beskrives som en slags Netflix i et virtuelt univers, hvor børn vha VR-briller kan vælge et scenarie, de skal befinde sig i. På den måde kan fx angstprægede børn og unge træne i at tage bussen, gå til lægen, være i store forsamlinger og lignende i kontrollerede forhold. Dette har bl.a. vist sig at være en stor hjælp for bl.a. børn og unge med autisme, som kan have en nedsat forestillingsevneStiftede en privat virksomhed for at løse et samfundsproblemAnne Kristine Schwartzback fik ideen for flere år siden, men sprang først ud som fuldtidsiværksætter for 11 måneder siden, da hun til en medarbejder-udviklingssamtale kunne mærke at det var det hun skulle. Anne Kristine Schwartzbach er på den led endnu et af de eksempler på mennesker, der går ud i den private sektor for at medvirke til at forlænge plankerne i vores velfærdssamfund, der hvor det offentlige ikke rækker. Ikke som en kritik, men i konsekvens af at nogen må gøre noget.

Hyllet som rollemodel“Vallø Stift ønsker med prisen at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for vores samfund, og som kan være til inspiration for andre. Anne Kristine Schwartzbach er en rollemodel samtidig med, at hun løser et vigtigt samfundsmæssigt problem,” siger kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.Anne Kristine Schwartzbach er utrolig stolt over at have modtaget prisen og den hyldest der ligger til kvindelige iværksættere i at modtage prisen”Da jeg stiftede Konfront, var det for at løse et samfundsmæssigt problem, og fordi jeg virkelig troede på min idé. Jeg havde som lærer og familierådgiver på det tidspunkt ingen erfaring med teknologi, men til gengæld havde jeg en masse andre erfaringer med i bagagen. Derfor er mit råd til andre, der vil springe ud som iværksættere at bevare troen på sin idé og ikke at være bange for at kaste sig ud på dybt vandVallø Prisen er tidligere uddelt til bl.a. Margrethe VestagerVallø Stift uddeler hvert år Vallø Prisen til en person, forening eller virksomhed, som en gør en særlig indsats for at fremme kvinders forhold. “Vallø Prisen” blev indstiftet i 2010 og uddeles hvert år. Prisen er tidligere blevet tildelt blandt andre Margrethe Vestager for hendes ekstraordinære indsats som konkurrencekommissær, hæren, der aktivt arbejder med diversitet og inklusion, Bydelsmødre, der er en mentorordningen for kvinder med etnisk minoritetsbaggrund og Maternity Foundation, der hjælper kvinder i Afrika til at få en sikker fødsel.Vallø Stift er en selvejende institution (erhvervsdrivende fond), som blev oprettet i 1737 af Dronning Sophie Magdalene.

Stiftets oprindelige formål var at hjælpe og understøtte ugifte døtre af dansk adel og at udøve socialt arbejde i lokalsamfundet.Stiftet medvirker som en af civilsamfundets ældste virksomheder til at forlænge plankerne, der hvor den offentlige velfærd ikke strækker

Kriterierne for udvælgelsen til “Vallø Prisen” er kvinders værdighed, fremme af kvinders forhold, særlig uegennyttig indsats og rollemodeller for kvinder.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply