Skip to main content

Nye retningslinjer om ”loft” i offentlige rammeaftaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udsendt en ny vejledning om rammeaftaler i den offentlige sektor. De nye retningslinjer rummer både  Flere aspekter. Et af budskaberne er bl.a. at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen  tilkendegiver, at en rammeaftale har udtømt sin virkning, når den forventede omsætning på aftalen er nået.Det betyder at en rammeaftale  dermed  får et loft for den offentlig ordregiver.Både DE og DI forventer, at der i fremtidenvil blive stillet højre krav til offentlige ordregivere

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vurdering herDI: Budgetaftalerne vidner om at kommunerne ønsker offentlig-privat samarbejdeOver hele landet har kommunalpolitikere netop forhandlet kommunernes budgetter for 2020 på plads – og der er flere positive tendenser at spore. En lang række kommuner ønsker nemlig at samarbejde med virksomheder for at opnå bedre kommunal velfærd. Det viser en gennemgang af kommunernes budgetaftaler, som DI har foretaget.Læs artiklen herVidste du at offentlige myndigheder kan give en privat virksomhed støtte på op til 1,5 mio. kr?Offentlig støtte til virksomheder er udgangspunktet statsstøtte, men det er ikke nødvendigvis ulovligtNår en kommune fx. giver støtte til en virksomhed, er der som udgangspunkt tale om statsstøtte. Det vil fx være statsstøtte, hvis kommunen fx sælger et areal til under markedspris til en virksomhed, eller indgår aftale med en professionel sportsklub om et sponsorat og betaler mere end markedsprisen for sponsoratet, samt hvis en kommune giver et direkte økonomisk tilskud til en virksomhed. Læs her Advokatvirksomheden Hortens notat om, hvordan en offentlig myndighed kan yde støtte til en privat virksomhed

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply