Skip to main content

Regionen driver nu eget vikarbureau: Privatisering for milliarder rulles tilbage i hele landet Der er grund til at hejse ”et meget stort advarselsflag”, sådan siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv om udviklingen i hjemtagning blandt kommuner og regioner. Der er meget på spil:”Tendensen til, at det offentlige hjemtager flere opgaver, er dybt bekymrende, fordi vi står over for store udfordringer i samfundet. Vi bliver ældre, forlanger mere og mere af velfærdssamfundet og har store klimaudfordringer. Vi risikerer at blive et mindre innovativt og fattigere samfund, hvis vi ikke markedsprøver de ydelser, der leveres af en af verdens største offentlige sektorer”. Læs artiklen herNye terskelværdierHvert andet år offentliggør Europa-Kommissionen modværdierne i medlemslandenes nationale valutaer. Fastsættelsen af beløbsgrænserne i national valuta sker på grundlag af kursudviklingen de foregående to år.

Find terskelværdierne her Forsker: brug for private investeringer i plejeboliger – skriver DINutidens ældre stiller andre krav end generationerne før dem. Også når det gælder valg af bolig. Private virksomheder bør være med til at udvikle nye løsninger, mener forsker.Ældre i dag lever længere, har flere ressourcer og andre forventninger til deres alderdom end generationerne før dem. Det gælder også i forhold til valg af bolig. Derfor er det traditionelle tilbud om en plejehjemsplads som afløser for eget hjem ikke nødvendigvis længere nok, hvis man skal møde ældre menneskers behov.Sådan lyder det fra Anu Siren, seniorforsker på Det Nationale forskningscenter og analysecenter for ældre, VIVE. Hun står bag undersøgelsen Ældres boligsituation og fremtidige boligønsker Læs indlægget på DI´s hjemmsideErhvervsliv vil have klimakrav ind i udbudDer skal stilles større klimakrav i de offentlige udbud, hvis Danmark skal komme i mål med sine visioner på området, lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Byggeri. KL vil gerne se på klimakrav i udbud. Kommunerne spiller en vigtig rolle i at indfri ambitiøse klimamål. Grønne krav i udbud er en af vejene, og virksomheder er klar, sagde administrerende direktør Brian Mikkelsen i denne uge til Finans: ” Udbud skal ikke kun være rå pris, og hvis man putter fornuftige regler og krav ind som kriterier i udbuddene, vil man se en massiv udvikling af klimarigtige løsninger”Læs hele artiklen her

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply