Skip to main content

Det skal være nemt og uden store omkostninger at invitere en skoleklasse på besøg på byggepladsen eller i snedkerværkstedet. Derfor har Egedal Kommune lavet en pulje på 100.000 kroner, hvor fx små virksomheder kan søge om tilskud til at deltage i aktiviteter i forbindelse med faget ”Åben Skole”.”Vi skal have flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, hvis vores virksomheder også i fremtiden skal kunne finde de medarbejdere, som de har brug for, i nærområdet. Derfor vil vi gerne være med til allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange karrieremuligheder, der findes i de lokale virksomheder. Men det skal ikke være forbundet med store omkostninger at samarbejde med vores folkeskoler, og derfor har vi sat en pulje med penge af til det formål,” siger formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Charlotte Haagendrup.

Dansk Byggeri Nordsjælland glæder sig over, at kommunen prioriterer, at folkeskoleeleverne skal ud i de lokale virksomheder.

“Vi ved, at vi kommer til at mangle faglærte, så derfor er alle tiltag, der kan inspirere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse udtryk for både erhvervsvenlighed og rettidig omhu.”  siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen og fortsætter”Derudover er vi i tæt dialog med kommunen om at indgå en partnerskabsaftale, hvor vi også samarbejder om forskellige aktiviteter i folkeskolerne, og om at finde lærepladser til alle unge på erhvervsuddannelserne. Så jeg er sikker på, at vi sammen kan rykke på denne dagsorden.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply