Skip to main content

Ambitionen ‘Nærheden’, som udvikles i partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By og Byg, er at skabe en forstad, hvor der er optimale rammer for at dyrke fællesskabet og den nemme hverdag.

Der er indgået aftale med to boligudviklere, der begge har set en potentielt god forretning i at udvikle koncepter med særligt fokus på fællesskab. Og de to koncepter ’Bovieran’ og ’Plushusene’ bygges nu tæt ved hinanden i den nye bydel, skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Ifølge Ole Møller, som er direktør i byudviklingsselskabet NærHeden P-S, ligger de to nye koncepter godt i tråd med visionen for Nærheden, men de afspejler også en stigende efterspørgsel på netop fællesskaber.

”Meningen med Nærheden har fra starten været at bygge en forstad, hvor beboerne havde mulighed for at danne stærke fællesskaber – men det har ikke altid været helt så ligetil at få andre med på ideen. For omkring fem år siden fik vi foretaget en undersøgelse, som viste, at fællesskab egentlig ikke havde den store betydning for vores målgruppe, hvorimod ting som privat parkeringsplads og egen have havde meget høj prioritet. Nu kan vi se på markedet, at fællesskabet er blevet et vigtigt parameter i danskernes boligvalg. Og det er der heldigvis også nogle dygtige boligudbydere, der har fået øjnene op for”, siger direktør Ole Møller fra NærHeden P/S.

Fællesskab på tværs af alder

Plushusene kommer til at bestå af 139 lejeboliger i rækkehuse og lejligheder samt et stort fælleshus. Der er fuld gang i byggeriet af Plushusene, men boligerne er ikke på markedet endnu.

’Bovieran’ er andet nyt koncept, som er startet i Sverige og nu realiseres i Danmark gennem selskabet Bovieran Danmark, der ejes af Sjælsø Management og det svenske ejendomsselskab Fastighets AB Balder.

Konceptet går ud på at bygge seniorbofællesskaber med fælles faciliteter og en stor fælles vinterhave med et klima som ved den franske Riviera – deraf navnet, som betyder Bo-ved-rivieraen. Den første Bovieran i Danmark bygges i Frederikssund, og nummer to bygges i Nærheden, hvor de eftertragtede lejligheder allerede er solgt og under etablering.

Rundvisning i Nærheden

Interesserede kan få mere at vide ved et erhvervsarrangement mandag 28. oktober i den nye bydel Nærheden ved Hedehusene. Her vil bydelens projektdirektør fortælle om de mange tiltag, som skal skabe fællesskabet, og hvad det kræver af bygherrerne. Bygherrerne er også tilstede og der afsluttes med en rundvisning i Nærheden.

Mere info om arrangementet findes her.

Kilde: Realdania

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply