Nyt partnerskab skal styrke digitale kompetencer i danske SMV’er

Del artiklen:
- Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix

Mindre danske virksomheder efterspørger hjælp til den digitale omstilling, som de står overfor i disse år. Nu kommer der en udstrakt hånd fra det landsdækkende partnerskab “Enter:Digital”, som støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Af Steen Houmark, [email protected]

Data viser i følge Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at de mest digitaliserede virksomheder i gennemsnit har en arbejdsproduktivitet, der er 20 pct. højere end i de mindst digitaliserede virksomheder. Der er således store gevinster at hente og netop derfor iværksætter en bred kreds af offentlige og private parter en landsdækkende indsats.

Enter:Digital” er et projekt, der giver mindre virksomheder adgang til lokalt forankrede indsatser med workshops, test og demolabs samt træning i nye teknologier. Virksomhederne får derudover adgang til et online kompetence-univers, der kan tilgås af alle. desuden får udvalgte SMV’er får muligheden for at få tilført specialistkompetencer i en tidsbegrænset periode.

”Med initiativet sætter vi yderligere skub i digitaliseringen i de mindre virksomheder. Mange virksomhedsejere efterspørger en indsats. Det handler om at tænke i digitale løsninger, og så handler det om at have kompetencerne i virksomheden, og det er præcis, hvad Enter:Digital vil sikre,” siger Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg Kommune og bestyrelsesformand i Erhvervshus Fyn, som står i spidsen for den nye indsats.

Bag “Enter:Digital” står en bred partnerkreds i form af samtlige danske erhvervshuse, SMV Danmark, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt Dansk Designcenter. 

Erhvervshus Fyn er tovholder på partnerskabet , hvis aktiviteterne skal række ud i alle dele af Danmark.  Projektet støttes med 25 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Store regionale forskelle på digitaliseringsgradenDe regionale forskelle i digitaliseringsgrad er store. Hovedstaden, Fyn og Midtjylland har flest virksomheder, der bruger avancerede teknologier som robotter, Internet of Things og Big Data. 

Sydjylland ligger lavt i digitalisering, og her vurderer Erhvervshus Syd, at 35 pct. af alle sydjyske virksomheder har en lav digitaliseringsgrad.

”I Sydjylland vil de mindre virksomheder meget gerne tage et skridt op ad digitaliseringsstigen. Mange er kommet langt allerede, mens andre lige er gået i gang. Jeg er derfor glad for at kunne præsentere “Enter:Digital” kan gøre en forskel i mange mindre danske virksomheder”, siger Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune og formand i Erhvervshus Sydjylland.

Dorte Zacho Martinsen, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse,  siger om “Enter:Digital”.

”Vi er er rigtig glade for at støtte et landsdækkende partnerskab, der sikrer, at indsatsen kommer til at virke for virksomheder i både by og land og på tværs af hele Danmark, så virksomhederne mødes i øjenhøjde med maksimal effekt og uden overlappende indsatser,” siger Dorte Zacho Martinsen, der også adm. direktør i BM Silo ApS.