Skip to main content

Det ender alt i alt med betydeligt færre fyringer, end der var udsigt til for en måned siden hos Byens Drift i Københavns Kommune.

Tophistorien er skrevet og udgivet af Fagbladet 3F. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Der skal ske effektiviseringer i renholdelsen af Københavns Kommune. Teknik- og Miljøudvalget har givet grønt lys til effektiviseringer, der giver en besparelse på over 20 millioner kroner i Byens Drift frem til 2024.

Som Fagbladet 3F kunne fortælle i august, var der lagt op til, at op mod 60 fuldtidsansatte ved samme lejlighed kunne miste deres arbejde, hvis hele effektiviseringsplanen på 36,5 millioner kroner i Byens Drift blev gennemført.

Men efter ønske fra flere politikere samt faglige drøftelser er man nu landet på en aftale, der ender med betydeligt færre fyringer. Hvor mange, det konkret munder ud i, er endnu uklart.

Fyringer afværges, fordi medarbejderne er blevet lovet en hjemtagelse af opgaver, der kan beskæftige omkring 20 ansatte. Det vil sige opgaver i driften og vedligeholdelsen af København, der tidligere har været på private hænder.

Desuden skal de ansatte i Byens Drift fremover renholde forpladserne foran de metrostationer, der åbner den 29. september.

Og så har Københavns Kommune sagt ja til et uddannelsesforløb for mange af de berørte medarbejdere. Der vil også blive mulighed for at fratræde frivilligt, ligesom man inkorporerer naturlig afgang på grund af alder.

Rasmus Bredde er 3F-fællestillidsrepræsentant for ét af de tre centre, der tilsammen udgør Byens Drift. Han er glad for, at udvalget i denne måned har lyttet til de argumenter, som 3F har fremført.

– Det gør en kæmpe forskel, at vi nu er landet et helt andet sted end dét, som forvaltningen først lagde op til. Jeg er meget glad for, at vi er kommet igennem med vores ønsker om blandt andet uddannelse, siger Rasmus Bredde.

Det skaber naturligvis utryghed hos medarbejderne, når vi er nødt til at gennemføre effektiviseringer, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en skriftlig kommentar til Fagbladet 3F.

– Men jeg er glad for, at medarbejdere, fagforeninger og forvaltningen er i en konstruktiv dialog for at sikre, at effektiviseringerne ikke går ud over arbejdsmiljøet, og så vi i videst mulig omfang kan efteruddanne medarbejdere til andre funktioner og arbejde med naturlig afgang, så vi undgår afskedigelser, siger Ninna Hedeager Olsen.

Senere på efteråret skal Teknik- og Miljøudvalget dog tage stilling til yderligere effektiviseringsforlag fra konsulentfirmaet Ernst & Young (EY) på baggrund af en indstilling fra forvaltningen. Og det er forslag, der ifølge EY og forvaltningen vil få konsekvenser for serviceniveauet.

– Når den tid kommer, frygter vi naturligvis, at vi står over for en ny potentiel fyringsrunde, og at det vil gå hårdt ud over servicen, siger Rasmus Bredde.

Byens Drift, hvor der i alt arbejder cirka 385 specialarbejdere og gartnere med flere, hører under Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og varetager blandt andet driften og udviklingen af kommunens gader, parker og kirkegårde.

fagbladet3f.dk/artikel/massefyringer-afvaerget

Redaktionel kontakt:

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply