Skip to main content

 Bagtæppet for “Løvernes OPS-hule går tilbage til Folkemødet 2018, hvor det gentagende gange blev fremhævet, hvor umuligt det var at få det offentlige i tale. Enten var embedsfolkene alt for tillukkede, medarbejderne tilbageskuende og i det hele taget tog man sig for lidt tid til at gå konstruktivt ind i virksomhedernes salgs-pitch. ” Nu er Folkemødet jo på mange måder sjov og ballade og de fem virksomheder behøver jo ikke være et udtryk for Iværksætter Danmarks B2G evner, men når det er sagt, så lagde jeg mærke til flere ting hos virksomhederne, hvor der er plads til forbedringer, ” fortæller Thomas Helt, iværksætter og Direktør for Alles Lægehus, der var en af løverne. Det er  interessant fordi Dansk Erhverv og Dansk Industri gang på gang peger på det store potentiale blandt danske iværksætter som en af vejene til bedre, smartere og mere effektiv velfærd. Men hvordan bliver dette solgt til kommunerne?Løvernes OPS-hule gav værdifuld læring “Løvernes OPS-hule var meget værdifuldt for mig i forhold til min salgsform og de mangler den har, fortæller Michael Neigaard, der er iværksætter og stifter af virksomheden STOP, der sælger Pædagogisk Sikkerhed til kommunerne. Michael Neigaard var en af de fem virksomheder, der stillede op i Løvernes OPS-hule og måtte stå ansigt til ansigt med OPS-løverne som bestod af kommunaldirektør, Jesper Zwisler, næstformand i FH, Ejner K. Holst og direktør for Alles Lægehus, Thomas Helt.Tre gode råd til iværksættere En fælles iagttagelse var, at vi har en forståelseskløft mellem det offentlige indkøbsfelt og de dedikerede iværksættere. Blandt nogle af de tings løverne bemærkede var tre punkter, hvor der hos virksomhederne var plads til forbedringer, hvis de skulle gøre sig håb om at sælge deres produkter:

  1. iværksættere og virksomheder skal være mere klare på de produkter de sælger. Det skal tænde en lampe i den kommunale kontekst første gang man høre om det
  2. iværksættere og virksomheder skal være tydeligere på deres forretningsmodel. Hvad er det de tjener pengene på?
  3. iværksættere og virksomheder skal være krystalklare på, hvor det er de skaber værdi for køberen/kommunen.Da løvernes OPS-hule lukkede ned lørdag aftalte løverne, at de i august ville mødes til en workshop med OPS-Scenen, hvor de konkret ville arbejde med behovet for en B2G-skole. Resultatet af workshoppen vil indgå i en opfølgnings konference den 25. september.

  

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply