BOMI har i mere end 50 år hjulpet tusindvis af mennesker med hjerneskade. Nu er den selvejende virksomhed klar til at flytte hjemmefra og bryde båndet til Roskilde Kommune og blive privat.

Selvejende VISO-leverandør opkøbes af private

To succesfulde velfærdsiværksættere og en tidligere minister står bag en transformation, der skal frigøre hjerneskadespecialisten BOMI fra Roskilde Kommune. Det glæder den nuværende bestyrelsesformand og byrådsmedlem Evan Lynnerup (V), at BOMI kan videreføres i en ny sammenhæng
For seks år siden blev det muligt for private virksomheder via udbud at byde ind på ydernumre og oprette de såkaldte udbudsklinikker. Arkivfoto

Region Nordjylland lukker udbudsklinikker

”Jeg tror vi har set det sidste udbud på det her område,” siger bestyrelsesformand Thomas Helt efter, at regionen har tildelt læger i Alles Lægehus 3 af 5 klinikker. Ved tildelingen har regionen vurderet kvalitet frem for pris. Læs om partnerskabsklinikker ændrer branchen.
Socialborgmester i Københavns Kommune Mia Nyegaard (B), mener at regeringen risikerer at tage livet af de mange for at ramme de få. Borgmester Leon Sebbelin i Rebild Kommune (B) bliver ikke forarget over at folk, der gør deres arbejde, tjener penge.

Radikale borgmestre forudser koks og kaos ved et forbud mod profit

OPS-Indsigt har talt med to radikale borgmestre om deres syn på regeringens forventede forbud mod profit på socialområdet. De mener, at man bringer kommunerne i en umulig situation, hvor der skabes flere problemer.
Det 6.200 kvm store friplejehjemsprojekt på Frydenhøjs Allé i Greve Kommune.

I Region Sjælland forventes flere friplejehjem

De kommunale budgetaftaler kan bruges som pejlemærker for, hvor man potentielt kan se nye friplejehjem skyde op. Læs her, hvordan friplejeområdet udvikler sig i Region Sjælland.
Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (Ø), mener, at det er "under al kritik", at hendes egen forvaltning ikke overholder kommunens regler.

Skjulte millionudgifter i fiktive anlægsbudgetter for 2028 og 2029

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har bogført udgifter for over 50 millioner kroner til tre fiktive anlægsprojekter. "Alle alarmklokker ringer," siger borgmesteren selv.
”Alive Festival” i Thy modtager i år 250.000 kroner fra Den Jyske Kunstfond.

Kultur og erhvervsliv sammen om 43 projekter

Der bliver pustet liv i kunstvirksomheder over hele Danmark med uddelingen på 7 mio. kr. fra de Regionale Kunstfonde. I alt 43 forskellige projekter vil modtage støtte.
Mia Nyegaard er medlem af Det Radikale Venstre og Socialborgmester i Københavns Kommune. Hun har tidligere langet ud efter regeringens forslag om forbud mod profit.

Politisk aftaleudkast om profitforbud krænkende for retsbevidstheden

Socialborgmester Mia Nyegaard (B) har svært ved at se de Radikale være med i en aftale, hvor Socialtilsynet sætter botilbud under skærpet tilsyn uden begrundelse. ”Det er i hvert fald krænkende for min retsbevidsthed,” siger hun til OPS-Indsigt.
Det ser ikke ud til, at det blå PostNords dårlige økonomi bliver reddet af en ny rød postafgift. Det glæder man sig over i Dansk Industri

Det Radikale Venstre stopper rød postafgift

”Nu stopper festen fandme,” siger de Konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen til regeringens forslag om en ny postafgift, der skal dække underskud i PostNord. Sammen med resten af blå blok og de Radikale træder han nu ud af forhandlingerne om en ny postaftale.
Bybusserne i Svndborg Kommune bliver gratis for borgerne i julemånederne. Det har byrådets økonomiudvalg besluttet. (Arkiv)

Gratis busser skal hjælpe lokal julehandel

Fynsk kommune indleder julemåneden med en tidlig gave til borgerne: Tag bybussen gratis og køb julegaverne lokalt.

I Stevns Kommune live-streamede man uddelingen af årets erhvervspriser

Covid-19 har forhindret og forsinket arrangementer, men i Stevns fandt man en løsning, der gjorde det muligt at uddele årets CSR-pris. Ifølge Borgmester Anette Mortensen er det nemlig særligt vigtigt, at vi i år anerkender virksomheder og iværksættere.

Store fald i andel i plejeboliger siden 2010

Andelen af ældre, som bor i plejeboliger, er faldet markant siden 2010. Se tallene for alle kommuner her.

Analyse: Tre fejl i Mogens og Mettes minkfælde

Regeringen har ikke haft styr på den politiske bermudatrekant i minksagen. De havde i udgangspunktet en sikker sag hvor alle politiske bundlinjer var dækket af, men missede dem alle, måske fordi ministre og embedsmænd ventede på grønt lys fra Statsministeren. Skriver redaktør Steen Houmark