Udlicitering

  Udlicitering

  Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Philipp Schröder, i midten af billedet, mener at kommunerne kan hente produktivitetsforbedringer ved at konkurrenceudsætte en del af deres services gennem udlicitering.

  Økonomiprofessor: Udlicitering kan løse en del af arbejdskraftmanglen

  Økonomiprofessor: De eksisterende medarbejdere kan arbejde mere effektivt, og en del af det potentiale kan frigives gennem udlicitering.
  Justitsminister Nick Hækkerup (S) har onsdag landet en aftale om at udlicitere fængselspladser sammen med DF, Konservative og SF om Kriminalforsorgen.

  Regeringens udlicitering af fængselspladser matcher ikke den ideologiske profitmodstand

  Det skriger til himmelen, når regeringen vil indgå en aftale om udlicitering af fængselspladser til milliarder og samtidig forsøger at afmontere små private dagtilbud. Hvem tror de der trækker mest profit ud på velfærd. - Et dagtilbud i Danmark eller et fængsel i Kosovo? Spørger redaktør Steen Houmark.
  Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør, er træt af kommunale selskaber, da de ikke har viden og kompetencerne til at drive virksomheder.

  Borgmester vil nedlægge §60 selskab

  Benedikte Kiær (K), som er borgmester i Helsingør, vil nedlægge §60-selskab efter skandale i 'Nordsjællands Park og Vej'.
  Danmark er datamæssigt unik, fordi vi har mulighed for at koble data fra forskellige dataregistre. Derfor har det været muligt, at lave en undersøgelsen, der bl.a. afdækker medarbejdernes erhvervsindkomst efter en udlicitering.

  Udlicitering fører til lavere indkomster og øger forbruget af overførselsindkomster

  Et sæt forskere har fundet en brik i puslespillet om omkostninger ved udlicitering af offentlige opgaver. Øget forbrug af offentlige overførsler er en af konsekvenserne, men er det beviset for, at det er billigere at lade være med at udlicitere? OPS-Indsigt har talt med en af forskerne.
  Fra venstre, forbundsnæstformand i FOA, Thomas Enghausen, Administrerende direktør i KA Pleje, Karsten Høgild og sektorformand i FOA, Torben Hollmann

  FOA og KA Pleje er enige om, at plejekonkurs i Ikast-Brande er ekstra trist

  ”Det er en klar fejl, hvis en kommune holder fast i sin økonomiske systemer og forsøger at presse innovative måder at drive hjemmeplejen på ind i eksisterende skabeloner," lyder det fra FOA. Hos KA Pleje ringer alarmklokkerne, når man ser på timepriserne i Ikast-Brande Kommune.
  Direktøren for Lokalplejen ApS peger på, at ”minuttænkningen” har været medvirkende årsag til, at man nu trækker stikket. Borgmesteren i Ikast-Brande køber ikke den forklaring.

  Kontroversiel udlicitering af sygepleje ramt af konkurs

  'Hvo intet vover, intet vinder,' siger borgmester Ib Lauritsen i Ikast-Brande Kommune i en kommentar til, at et omdiskuteret projekt med Buurtzorg-modellen må lukkes ned, fordi leverandøren er gået konkurs.
  Blandt andet overgroede fortove får borgmester Thomas Adelskov (S) til at fortryde udlicitering.

  Borgmester fortryder udlicitering og sætter fut i debat

  Udliciteringen af Park og Vej er slået fejl, og vi skal tage opgaverne hjem igen. Det mener borgmester, som er ked af, at han lod sig presse til udlicitering.
  Tusindvis af soldater har levet med dårlig mad og beskidte lagner. Men nu opsiger Forsvarsministeriet danmarkshistoriens største kontrakt om offentlig udlicitering før tid.

  Milliardkontrakt opsiges: Soldater fik dårlig mad og rengøring

  Kontrakt på tre milliarder kroner opsiges, fordi soldater har sendt tusinder af klager om mad og rengøring. ISS har tidligere erklæret,, at det var svært at "realisere de potentialer og muligheder, der var fundamentet for indgåelsen af partnerskabet".
  "Det vil være ærgerligt, hvis politisk modvilje ud fra ideologiske hensyn står i vejen for udlicitering," mener Mia Amalie Holstein, som er cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

  Bemærkelsesværdig store forskelle i kommuners udlicitering mener organisation

  'Hvis en kommunal virksomhed år efter år vænner sig til at ingen udfordrer dem, og de ingen konkurrence får, så forsvinder al tilskyndelse til at udvikle sig.' Sådan lyder det fra SMVdanmark, der har analyseret kommunernes udlicitering.
  Det er ikke al corona-rengøring i Københavns Kommune, der er foregået under velordnede forhold.

  Kommunalt indsatsteam mod social dumping fanger snyd hos private leverandører

  Corona-rengøring gav et boost til rengøringsbranchen, men nu viser en ny opgørelse, at mange nyansatte blev udsat for social dumping. 'Det er kynisk og uacceptabelt, når virksomheder spekulerer i at underbetale deres medarbejdere,' siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).