Trafik

  Transportministeriets grønne færgepulje har givet tilsagn om 72 mio. kr. for to nye elfærger på Ærø-Svendborgruten.

  Kommune siger ja tak til 72 millioner færgekroner

  Ærø Kommunes færgeselskab fik det største tilskud fra Transportministeriets grønne pulje. Den private udbyder fik kun en tiendedel. Til gengæld skal kommunen stå for en yderligere medfinansiering af to elfærger på over 300 mio. kr.
  11 virksomheder har taget fat på arbejdet for Vejdirektoratet her i begyndelsen af 2022

  Vejdirektoratet skyder gang i driftsaftaler til over en milliard

  I den travle morgentrafik, ved trafiklyset og på rastepladsen er de med os. De hedder Vejdirektoratet og har ansvaret for 3.800 kilometer statsvej. Et driftsudbud på 300 mio. kroner årligt igangsættes lige nu efter et forarbejde, hvor travle leverandører har mobiliseret mandskab og maskiner.

  PostNord under lup for konkurrenceforvridende virksomhed

  Hvordan sikrer man, at de reelle transportudgifter fordeles fair mellem 99 pakker og et befordringspligtigt og stats subsidieret brev? Det var i princippet, det afgørende spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht på et åbent samråd i transportudvalget.
  Ifølge ny rapport fra BaneDanmark koster det en brøkdel af prisen, hvis man indkøber batteritog til lokalbanerne frem for at etablere traditionel elektrificering af banerne.

  De første batteritog er sendt i udbud

  Midtjyske Jernbaner og Region Midtjylland har sendt syv batteri-togsæt til betjening af ruter i Vestjylland i udbud. De nye tog ventes i drift i løbet af 2024 og bliver dermed de første batteritog i Danmark.
  Bybusserne i Svndborg Kommune bliver gratis for borgerne i julemånederne. Det har byrådets økonomiudvalg besluttet. (Arkiv)

  Gratis busser skal hjælpe lokal julehandel

  Fynsk kommune indleder julemåneden med en tidlig gave til borgerne: Tag bybussen gratis og køb julegaverne lokalt.
  Fynbus er et af tre trafikselskaber, som får en økonomisk lussing for ikke at overholde udbudsregler. (Arkivfoto)

  Trafikselskaber får rekordstore bøder for overtrædelser af udbudsregler

  Tre trafikselskaber har fået 10 millioner kroner i bøde for grov overtrædelse af reglerne i udbud om flextrafik kørsel. Det er den største bøde, der nogensinde er givet på området.
  Trafikselskabet Midttrafik gjorde for et par år siden konkurrence-myndighederne opmærksom på, at der var noget helt galt, når opgaver blev sendt i udbud.

  Brancheforening får bøde på 400.000 kr. for ‘mestergris’

  En midtjysk brancheforening med 24 vognmænd betaler bøde på 400.000 kroner for at lave aftaler i porten ved udbud på kørsel. Bøden kom efter en klage fra Midttrafik. Kommuner og regioner kan også have tabt penge på ulovlighederne.