sygehus

    Privathospitalet Mølholm er et af de hospitaler, der ikke har kunnet søge om godkendelse til specialeplanen, fordi Sundhedsstyrelsen ikke har åbnet for nye ansøgninger.

    Sundhedsstyrelsen har sat en prop i godkendelsen af privathospitaler

    Trods ventelister har Sundhedsstyrelsen i årevis undladt at lukke flere privathospitaler ind i den såkaldte specialeplan og det møder kritik fra eksperter. Det skaber et a- og et b-hold, lyder det fra patientorganisation.

    Endelig kan regionerne måske lande en aftale om akutlægehelikopterne

    Regionernes udbud af fire lægehelikopter er fortællingen om, hvor galt og bøvlet et udbud kan gå hen og udvikle sig, men nu ser det måske ud til at lykkedes for regionerne, der har udpeget en vinder af andet genudbud.
    "Det påvirker arbejdsmiljøet negativt, at man kan se kollegaer gå over i et vikarbureau," lyder det fra Danske Regioner.

    Regionernes kamp mod eksterne vikarer er et slag i luften

    Danske Regioner vil reducere sygehusenes forbrug af eksterne vikarer, men gennemgår man regionernes egne data, får man en fornemmelse af, at der skal skydes gråspurve med kanoner. Så hvad er grunden til, at man toner kampen mod vikarbureauer op?
    Findes der en lovhjemmel, hvor kommuner kan stille BPA-ordninger i bero, når brugeren er indlagt? Det spørgsmål rejser tre handicaporganisationer i et brev til Socialministeriet.

    Ministerformulering om handicaphjælp under indlæggelse har skabt usikkerhed

    ”Det er muligt for kommunalbestyrelsen at sætte en hjælperordning i bero under borgerens indlæggelse.” Den sætning i Socialministerens seneste hyrdebrev har skabt usikkerhed blandt mange brugere af BPA-ordningerne. Spørgsmålet er, om der er lovhjemmel.
    Borgerens frie valg af leverandør gør sig gældende på en række velfærdsområder, men forståelsen af, hvad frit valg er, skaber også ind i mellem lidt forvirring.

    Fem former for frit valg af velfærd

    Danskerne har de sidste tyve år fået mere frit valg. Vi har set på fem former og konstatere et kludetæppe af løsninger. For eksempel er frit valg af plejehjem ikke til for at booste friplejehjem og lovgivningen om den kommunale leverandør af hjemmepleje indeholder en sproglig finte.
    De seks blå partier holdt den 11 oktober pressemøde om fælles initiativer i forhold til "danskernes frie valg" i Fællessalen på Christiansborg, men efter at de er gået hver for sig er der opstået nogle forvirrende meldinger om det frie valg.

    Folketingsvalg, frit valg, friplejehjem og forvirring

    Borgerens frie valg bliver brugt i alle mulige sammenhæng, men det er et uensartet koncept, når vi ser på de frit-valgs-ordninger, vi allerede har og det giver nogle afstikkere i medierne, der ikke hænger sammen med virkeligheden. Det én kalder valgbluf er er matematik for en anden.
    Mange overlæger har allerede forladt den offentlige psykiatri og endnu flere overvejer det. Læs hvad er er op og ned. (Arkivfoto)

    Den langsomme privatiseringsbølge ruller nu ind over psykiatrien

    Dårlige arbejdsvilkår i den offentlige psykiatri fører til øget privatisering. Det kan man læse ud af en ny undersøgelse blandt landets psykiatriske overlæger. Men overlægerne er ikke de eneste faggrupper i sundhedsvæsnet, der de seneste år har søgt ud i den private sektor.
    Byggeriet af et samlet psykiatrihospital i Aalborg bliver fremskyndet, fordi Regionsrådet har valgt at udbyde sidste etape som en OPP-model.

    Pensionsselskab investerer igen i nyt psykiatrihospital

    En OPP-løsning gør det muligt at fremskynde et dyrt hospitalsbyggeri i psykiatrien, så det står klar tidligere end, hvis det skulle finansieres over regionens anlægsramme.
    Hjemme-iltrobotten er udviklet af virksomheden O2matic i Herlev, og EU-projektet Data- og designdreven sundhedsinnovation (DDSI), der hjælper virksomheder med at udvikle sundhedsteknologiske løsninger, har hjulpet virksomheden i udviklingsforløbet.

    Ny robot kan styre ilt til lungepatienter i eget hjem

    Iværksættervirksomhed har udviklet endnu en ilt-robot, der kan styre ilt i de rigtige mængder til lungepatienter. Denne gang i deres eget hjem. Virksomheden håber på et salgseventyr og lungeekspert ser aflastningsperspektiver for både patienter og hjemmesygeplejersker.
    Arkivfoto

    Region Sjælland hjemtager transport af blodprøver

    Transporten af blodprøver fra de praktiserende læger til hospitalerne hjemtages af regionen. Det har et politisk flertal besluttet. ”Det offentlige opgavetyveri er gået amok, ” lyder det fra de konservative, som er imod beslutningen.
    Ideen med at suspendere behandlingsgarantien er, at den skal frigive kapacitet i det offentlige sygehusvæsen, som er presset på grund af corona. Men den køber Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen ikke. (Arkiv foto)

    Regeringen suspenderer behandlingsgarantien og borgerens frie sygehusvalg

    Stigende smitte- og indlæggelsestal med corona medfører nu, at behandlingsgarantien og borgerens frie sygehusvalg i en periode suspenderes, for at frigive kapacitet i det offentlige, men giver det mening og hvad så med den private hospitalssektor, skal den så gå i tomgang?