Statsministeren

  Statsministeren

  Her fire forskellige vacciner fra, bl.a.; AstraZeneca, Pfizer - Biontech, Johnson&Johnson og Sputnik V. Alle vacciner der er beskyttede af patentrettigheder

  Patentophævelse – en snebold der kan nå at smelte

  USA`s ønske om at ophæve patentrettighederne på covid-19 vaccinerne bekymrer erhvervsliv og eksperter, for selvom det globale vaccinekort er skævt, handler vaccineproduktion om mere end en opskrift. Men hvor realistisk er det at ophæve patentrettighederne?
  En vaccinefabrik på dansk jord rendte myndighederne på dørene i seks måneder før de fik et møde med Sundhedsministeriet om fabrikkens kapacitet i forhold til produktionen af covid-19 vaccine. Nu foreslår Statsministeren så en kommerciel vaccineproduktion på dansk jord.

  Statsministeren er sent ude med sit udspil om kommerciel vaccineproduktion

  ”Det vores vurdering, at der er basis for at etablere produktion i Danmark på kommercielle vilkår,” siger Statsminister Mette Frederiksen om en kommende vaccineproduktion. Erhvervslivet har armene over hovedet, men måske har regeringen forspildt muligheden for at være på forkant.
  Privatansatte, der mister arbejdet skal ikke regne med at kunne hæve kontanthjælp på jobcenteret, hvis de har en pension. Læs hvad der er op og ned.

  Privatansatte kan ikke få kontanthjælp før de har brugt pensionen

  Statsminister Mette Frederiksen har flere gange adresseret, at Coronakrisen må ikke blive en krig mellem den offentlige og private sektor, men forskellene mellem de to sektorer tegnes lige nu op. Senest i debatten om privatansattes ulige mulighed for kontanthjælp.
  Sikkert salg til det offentlige har ikke nogle sort/hvide løsningsmodeller, men mange erfaringer peger i retningen af, at man skal være tålmodig og nogen gange sætter det skub i processen, hvis man går til hovedet.

  Vaccinefabrik brugte lang tid på at få et møde med myndighederne

  En vaccinefabrik på dansk jord rendte myndighederne på dørene i seks måneder før de fik et møde med Sundhedsministeriet om fabrikkens kapacitet i forhold til produktionen af covid-19 vaccine. Myndighedernes forsigtighed kan hænge samme med fortiden, skriver redaktør Steen Houmark i en analyse.
  Sagen med minkavlerne kan vise sig at blive en erfaringssag for regeringen udi ekspropriation ift. eksempelvis socialområdet og forbud mod profit.

  Staten stopper eksporteventyr

  Om minkbranchen bliver eksproprieret eller ej er et juridisk spørgsmål. Fakta er, at der er opbakning til nedlukningen blandt eksperter og politikere. Samfundet kan ikke leve med, at minkfarme er viruskuvøser. Samtidig kan nedlukningen være øvebane for regeringen udi ekspropriation.
  Den 7 oktober 2020 takkede Statsministeren alle sektorer for indsatsen under corona - Foto Åbningstalen 2019

  Statsministerens åbningstale: Ikke et ord om profit på velfærd

  Alle sektorer blev takket for indsatsen under corona og Statsministeren konstaterede, at flere penge ikke altid løser bagsiden af velfærdens udfordringer. Til gengæld vil regeringen via investering gøre Danmark til et udstillingsvindue for grøn omstilling og sætte syv kommuner fri af alle regler.