Skat

  Skat

  Det er konkurrenceforvridende, at en virksomhed i f.eks. Aarhus eller Hillerød skal betale dækningsafgift, mens virksomheder på den anden side af kommunegrænsen ikke betaler nogen afgift, lyder det fra Dansk Industri (arkivfoto)

  Kommunernes ulige beskatning af virksomhederne er konkurrenceforvridende

  De fleste kommuner har afskaffet dækningsafgiften, som er en ekstraskat på erhvervsejendomme, men særligt kommunerne i hovedstadsområdet har fastholdt den og det er som et slag i maven på mange virksomheder efter et hårdt år med corona, mener Dansk Industri, der foreslår en alternativ løsning.
  Falck var en af de første private velfærdsleverandører, der lavede en aftale med Danske Regioner op til julen 2020 om gratis lyntest

  Lyntest medvirker til overskud hos Falck

  Millioner af lyntest er med til at nidoble Falcks overskud i første kvartal og erfaringerne fra Danmark øger potentialet for yderligere velfærdseksport og dermed skatteindtægter fra en af Danmarks største velfærdseksportører.
  Legos succes betyder, at Billund Kommune i de gode år får en ekstra indtægt til kommunekassen på omkring 9.000 kroner takket være koncernens betaling af selskabsskatter.

  Forstå på tre minutter: Sådan påvirker selskabsskatten kommunernes økonomi

  Retten til at få en andel af selskabsskatten er kun en fordel for en mindre gruppe af kommuner, mens resten taber på ordningen. Læs her hvorfor.

  Opråb: Drop dækningsafgiften og hjælp de lokale virksomheder

  Det er en stakket frist at udskyde betalingen af dækningsafgiften for det kommer til at ramme virksomhederne dobbelt, når der næste gang skal betales to gange afgift. Skriver Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland.
  "Vi er simpelthen nødt til at kickstarte økonomien. Ved at sænke momsen fra 25 pct. til 15 pct. sikrer vi, at danskerne gives en ekstra lyst til at begynde at bruge nogle af de 1000 mia. kr. vi har stående i bankerne." Siger vicedirektør Jakob Brandt SMVdanmark

  Genåbning uden benspænd kan redde mange små virksomheder

  Hver femte virksomhed er ifølge en undersøgelse fra SMVdanmark konkurstruet, derfor skal Hjælpepakkerne fastholdes, hvis virksomhederne skal over målstregen. "Vi skal desuden være opmærksomme på, at retningslinjerne for genåbningen ikke skaber benspænd for virksomhedernes omsætning," siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

  Bestyrelsesformand: Skræmmende, som der peges i ring

  Læser man om salget af Statens Seruminstituts vaccineproduktion, peges der i ring. Skriver Paul Erik Weidemann, bestyrelsesformand hos OK-Fonden. Han foreslår, at ministre og embedsmænd holdes ansvarlige ligesom som direktører og bestyrelser i private virksomheder.

  DI vil erstatte kommunernes andel af selskabsskat med ny præmie for private arbejdspladser

  DI blander sig nu i debatten om selskabsskatten i den kommunale udligning og sætter dermed øget fokus på debatten om retfærdigheden i den nuværende ordning.
  (Arkivfoto)

  Borgmestre uenige om DI’s forslag er en god idé

  Ikke alle borgmestre er begejstrede for DI's forslag. Læs reaktionerne fra seks af dem her.

  Skattestyrelsen kontrollerer færre virksomheder for snyd

  Kun 2,4 procent af alle danske virksomheder blev kontrolleret af skattemyndighederne i 2018.
  I følge forsker og forfatter Leon Lerborg er de sager vi har set i medierne om svindel i det offentlige toppen af isbjerget, hvor vi må indse, at det her sker oftere i fremtiden.

  Forsker om bestikkelse og svindel i den offentlige sektor: Det måtte jo ske

  Sager om bestikkelse og svindel i den offentlige sektor pibler frem, men ifølge forsker Leon Lerborg måtte det ske, ligesom vi kan forvente flere sager i fremtiden. Få her et overblik over de seneste.

  Derfor taber 78 kommuner på stigende selskabsskatter. Se tallene for alle kommuner her.

  I hele 78 kommuner var det reelt en dårlig nyhed, da de før sommerferien modtog meddelelsen fra Økonomi- og Indenrigsministeriet om, at den samlede afregning af selskabsskatter til kommunerne stiger med 1,9 milliarder kroner i 2020. Se gevinster og tab for alle kommuner her.

  Skatteminister: Branchen skal nærlæse afgørelse om undersøgelser hos offentlige myndigheder

  Fire advokater forbrød sig mod god advokatskik, da de vandt opgave for Skatteministeriet ifb med Danmarks største svindelnummer.