Region Sjælland

  Region Sjælland

  På Regionsgården i Sorø har Region Sjælland brugt godt to år på et udbud af et nyt indkøbs- og økonomisystem, som har vist sig at blive noget dyrere end forventet.

  Nyt indkøbssystem blev over 300 pct. dyrere, selv om prisen kun blev vægtet 30 pct.

  Hvordan kan den forventede indkøbspris af et IT-system svinge med over 300 pct i opadgående retning? Det har man svar på i Region Sjælland, hvor man lige har fundet en ny leverandør efter et afsluttet udbud.
  Der er tre års forskel i tilbagetrækningsalderen mellem forskellige brancher med lavest og højest tilbagetrækningsalder. I gennemsnit trækker privatansatte sig senere end offentligt ansatte.

  Stort potentiale frigøres, hvis offentligt ansatte går på pension samtidig med de private

  Der er et stigende gab i tilbagetrækningsalderen mellem offentlige og private medarbejdere. De privat ansatte bliver langt længere på arbejdsmarkedet. Det indikerer, at vi har en skjult arbejdskraftreserve blandt medarbejderne i den offentlige sektor. Det kan man læse ud af en ny analyse.
  Hjemme-iltrobotten er udviklet af virksomheden O2matic i Herlev, og EU-projektet Data- og designdreven sundhedsinnovation (DDSI), der hjælper virksomheder med at udvikle sundhedsteknologiske løsninger, har hjulpet virksomheden i udviklingsforløbet.

  Ny robot kan styre ilt til lungepatienter i eget hjem

  Iværksættervirksomhed har udviklet endnu en ilt-robot, der kan styre ilt i de rigtige mængder til lungepatienter. Denne gang i deres eget hjem. Virksomheden håber på et salgseventyr og lungeekspert ser aflastningsperspektiver for både patienter og hjemmesygeplejersker.
  Arkivfoto

  Region Sjælland hjemtager transport af blodprøver

  Transporten af blodprøver fra de praktiserende læger til hospitalerne hjemtages af regionen. Det har et politisk flertal besluttet. ”Det offentlige opgavetyveri er gået amok, ” lyder det fra de konservative, som er imod beslutningen.
  Nykøbing F Sygehus

  Region annullerer udbud af sygehusbyggeri på grund af prisen

  På Lolland, Falster og i Sydsjælland må man vente med den faseopdelte udbygning af det gamle sygehus i Nykøbing F. Region Sjælland har ganske enkelt ikke råd til, at sætte et byggeri i gang med de priser markedet tilbyder lige nu.

  Ældreplejen risikerer at brænde sammen

  Konkurrencen om de varme hænder er nu så stor, at flere kommuner og private aktører inden for ældreplejen tilbyder store velkomstbonusser og favorable tjenestevilkår, men det kan komme til at bide sig selv i halen. Det viser erfaringer fra almen praksis.
  Vi står på en brændende platform, hvor 30 % af PLO-lægerne er over 60 år og et sted mellem 10 – 15 % er over 65 og mange er på vej ud af arbejdsmarkedet, lyder det fra PLO-Sjælland i en kommentar til Region Sjællands udfordringer med at tiltrække læger (Arkivfoto)

  Millionudgifter til lægevikarer spærrer for succes med regionale nærklinikker

  I Region Sjælland spærrer vikarudgifterne for succes med at skaffe faste læger, for hvis man kan tjene kassen som vikarlæge, hvorfor så blive fastansat? - Situationen bider sig selv i halen, mener PLO. Hos Dansk Erhverv taler tallene for sig selv: ”Regionen bør genoverveje sin strategi.”
  For at skaffe læger til ydreområderne har Region Sjælland oprettet en række regionale nærklinikker, men de har stort set kun været bemandet med lægevikarer viser en aktindsigt.

  Region Sjælland poster millioner efter lægevikarer i nærklinikker

  I en tid med lægemangel og stigende timepriser på lægevikarer var der kun én vikarvirksomhed, der i 2021 havde succes med at levere læger til Regions Sjællands tre nærklinikker inden for rammeaftalen, svarende til en omsætning på plus seks millioner kroner. Vi har kontaktet både region og virksomhed.
  Det var tilbage i 2015, at Peter Trans sammen med flere andre blev anholdt i en sag om mulig bestikkelse. Siden blev han af landsretten dømt for mandatsvig, men sagen gik om, og torsdag er resultatet blevet en frifindelse. (

  Topchef i Atea får omgjort tidligere dom ved Landsretten

  I alt 80 gange har den tidligere koncerndirektør deltaget i retsmøder, før han torsdag fik omgjort sin dom.
  I Region Midtjylland har man et planlagt merforbrug på 33,1 mio. kr. som følge af hjemtagningen af ambulancedriften.

  Opråb: Borgerne risikerer at betale høj pris for regionale hjemtagninger

  Det har stor betydning om regioner anvender kontrolbud eller kontrolberegninger ved et udbud. Resultaterne fra fire regioners udbud af ambulancer viser, at kontrolberegninger kan øge hjemtagelsen. I en enkelt region har det givet et merforbrug i millionklassen og det kalder på et øget politisk fokus.
  I efteråret tabte de to regioner Midtjylland og Hovedstaden en millionsag i Klagenævnet for Udbud og nu er det så fire regioner i en anden sag.

  Regioners indkøb af ambulancer var ulovlig

  Regionerne har det sidste år været en hyppig gæst i Klagenævnet for Udbud og tabt flere klagesager. I efteråret 2021 afstedkom det en erstatning i millionklassen for to regioner og aktuelt har fire regioner tabt en sag til en udbudsværdi af en halv milliard. - Men begår regionerne for mange fejl?
  Det kræver en kæmpe logistisk go styringsmæssig indsats, at opskalere vaccineindsatsen, derfor henter de danske regioner hjælp fra den private sektor.

  Private løfter vaccineindsats i alle regioner

  De danske regioner er i gang med den største opskalering af vaccinationsindsatsen, siden Corona-pandemien brød ud. Over en halv million stik forventer de fem regioner at uddele i denne uge og det er kun muligt, hvis man trækker på den private sektor. Læs hvordan regionerne har grebet det an.