Region Midtjylland

  Region Midtjylland

  Region Midtjylland købte 43 millioner testkit med navnet Hughes Healthcare mellem 29. november og 20. december 2021 hos Medical Supplies. (Arkivfoto).

  Region købte millioner af test hos spøgelsesfirma

  Region Midtjylland indkøbte testkits hos et firma, der ikke var registreret til at levere medicinsk udstyr. Ekspert peger på at alle regler er brudt og Enhedslisten vil have en forklaring fra både Justitsministeren og Sundhedsministeren.
  Staten har via Region Midtjylland købt 65 millioner selvtest for 1,4 milliarder kroner uden at sende opgaven i udbud først. (Arkivfoto)

  Region får kritik for milliardkøb af selvtest uden udbud

  Lektor i udbudsret mener, at myndighedernes beslutning om køb af selvtest ser kritisabelt ud. Man går ganske enkelt for langt i brugen af undtagelsesbestemmelserne.
  Der er ikke tale om merforbrug, når begrebet merforbrug anvendes i regionens økonomirapportering. Læs her hvad der er op og ned.

  Replik: Budgettet holder i Region Midtjylland

  To markedschefer fra Dansk Erhverv har desværre fået galt fat i, hvordan budgettet omkring hjemtagningen i Region Midtjylland hænger sammen. Der er ikke tale om budgetoverskridelser, men derimod planlagte etableringsomkostninger.
  I Region Midtjylland har man et planlagt merforbrug på 33,1 mio. kr. som følge af hjemtagningen af ambulancedriften.

  Opråb: Borgerne risikerer at betale høj pris for regionale hjemtagninger

  Det har stor betydning om regioner anvender kontrolbud eller kontrolberegninger ved et udbud. Resultaterne fra fire regioners udbud af ambulancer viser, at kontrolberegninger kan øge hjemtagelsen. I en enkelt region har det givet et merforbrug i millionklassen og det kalder på et øget politisk fokus.
  I efteråret tabte de to regioner Midtjylland og Hovedstaden en millionsag i Klagenævnet for Udbud og nu er det så fire regioner i en anden sag.

  Regioners indkøb af ambulancer var ulovlig

  Regionerne har det sidste år været en hyppig gæst i Klagenævnet for Udbud og tabt flere klagesager. I efteråret 2021 afstedkom det en erstatning i millionklassen for to regioner og aktuelt har fire regioner tabt en sag til en udbudsværdi af en halv milliard. - Men begår regionerne for mange fejl?
  Udbuddet omkring regionernes akutlægehelikoptere er ikke landet helt endnu. Den nuværende leverandør har nemlig klaget.

  Regionalt udbud af akutlægehelikoptere havner igen i Klagenævnet for Udbud

  Der er skrevet endnu et afsnit i det, som tegner til at blive den uendelige historie om regionernes udbud af akutlægehelikoptere. Endnu engang klages der fra en utilfreds aktør, men hos regionerne mener man ikke, at der er noget at komme efter.
  Det kræver en kæmpe logistisk go styringsmæssig indsats, at opskalere vaccineindsatsen, derfor henter de danske regioner hjælp fra den private sektor.

  Private løfter vaccineindsats i alle regioner

  De danske regioner er i gang med den største opskalering af vaccinationsindsatsen, siden Corona-pandemien brød ud. Over en halv million stik forventer de fem regioner at uddele i denne uge og det er kun muligt, hvis man trækker på den private sektor. Læs hvordan regionerne har grebet det an.
  Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

  KV21: Se borgmestrene på vippen i Region Midtjylland

  Tre V-borgmestre og en enkelt socialdemokratisk i Region Midtjylland risikerer at miste borgmesterkæden ved kommunalvalget, viser NB-Mediers analyse. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.