Mink aflives på minkfarm ved Næstved i november. Arkivfoto

Nu får minkavlerne deres betaling

Minkavlerne har endnu ikke fået betaling for at aflive deres egne mink, men efter at OPS-Indsigt har henvendt sig til Fødevarestyrelsen og påpeget, at man overskrider EU`s ”late payment”-direktiv, beklager styrelsen og påbegynder sagsbehandlingen med henblik på udbetaling.
Bæredygtighed handler om meget mere, end de solceller som dækker taget af Holstebro Rådhus.

Mix af eksperter, erhvervsfolk og politikere skal fremme bæredygtige udbud

I Holstebro Kommune vil man styrke grønne indkøb og bæredygtige udbud gennem et rådgivende organ, hvor lokale erhvervsfolk, politikere og eksperter bidrager. 'Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling,' siger udvalgsformand.
Fire selskaber lyntester borgere for staten, og nu melder flere, at de også kan vaccinere.

Private aktører byder sig til i vaccineindsats

Carelink og Falck lyntester dagligt tusindvis, og har fundet tusinder af smittede. Selskaberne opfordrer nu myndigheder til at sende vaccinehjælp i udbud. De har den nødvendige infrastruktur og kan træde til med dags varsel.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
Jacob Bundsgaard, formand for KL Jacob Bundsgaard og formand for Danske Regioner Stephanie Lose mener begge, at deres organisationer er godt i gang med de grønne indkøb, men hvordan ser det rent faktisk ud?

Derfor er der brug for regeringens grønne strategi

Kun en tredjedel af de kommunale og regionale indkøbere vælger det mest bæredygtige produkt. Pris kommer før bæredygtighed viser en ny undersøgelse. Læs hvordan det matcher regeringens grønne strategi og hvorfor indkøbscheferne alligevel ramme hovedet på sømmet.
KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), stillede ved torsdagens pressemøde om grønne offentlige indkøb ikke krav om øget kommunal finansiering, selvom de skal købe mere bæredygtigt ind.

KL-formand: Grønne indkøb er ikke nødvendigvis dyrere

Sammen med regeringen og regionerne præsenterede KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), torsdag en strategi for grønne offentlige indkøb. Her blev der ikke lagt op til, at de nye krav udløser øget finansiering fra staten.
Finansminister Nicolai Wammen (S), formand for KL Jacob Bundsgaard og formand for Danske Regioner Stephanie Lose, afholder pressemøde med lancering af regeringens strategi "Grønne indkøb for en grøn fremtid".

Elastik i regeringens grønne indkøbsstrategi

Regeringens strategi for grønne indkøb i den offentlige sektor, får en positiv modtagelse hos KL og Danske Regioner, der bakker op om en rejse, de allerede er i gang med, men erhvervslivet efterlyser konkrete mål for at undgå, at grønne indkøb bliver elastik i metermål.
Finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) efter møde om klimapartnerskaber i Finansministeriet.

Wammen vil snart gøre statens milliardindkøb grønne

Det er et ønske fra erhvervslivet, at staten køber bæredygtigt ind. Det er regeringen klar til "meget snart".

Corona årsag til gigantisk offentligt-privat samarbejde

EU-Kommissionen har på tre måneder mobiliseret 16 mia. EUR til et gigantisk offentligt-privat samarbejde, hvor vacciner skal udvikles, testes og godkendes 5 – 10 gang så hurtigt som normalt. Læs hvordan Danmark sikre sin andel.
Formand og næstformand for Danske Regioner Stephanie Lohse og Ulla Astman. De fem danske regioner køber ind for milliarder. Nu lancerer man en ny fælles indkøbsstrategi.

De køber ind for patienterne

Effektive indkøb der hjælper både patienter, klima, forsyningssikkerhed og økonomi er fokus i regionernes nye fælles indkøbsstrategi for de næste fem år, men de fire mål indeholder et dilemma. Læs hvad det er.
Iværksætteren Thomas Helt stiftede som fysioterapeut velfærdsvirksomheden Quick Care, som han siden solgte til Tryg Gruppen. I dag ejer han Alles Lægehus. Læs hvordan det hænger sammen.

Du skal være en knivsspids foran det offentlige

Skalering af virksomheden er en udfordring for velfærdsiværksættere, fortæller stifteren af Quick Care og ejeren af Alles Lægehus Thomas Helt i et interview. Læs hvad han mener med at være en knivsspids foran det offentlige og få hans tre bedste råd om at sælge til det offentlige.
Markedschef i Dansk Erhverv Morten Jung

Offentlig indkøb har berøringsangst

Vi har brug for håndgribelighed og fleksibilitet i indkøb, når udbudsloven evalueres. Udbudsloven er nemlig en labyrint, der påvirker det offentliges indkøbsvaner i negativ retning. Det skriver Dansk Erhvervs markedschef i et opslag.