Digitalisering

  Skat har afvist tilbud til over en halv milliard kroner

  Skatteforvaltningen vil efter udbud af to it-kontrakter på central infrastruktur, hvor alle tilbud ikke var forskriftsmæssige, prøve med udbud efter forhandling og det skal gå stærkt, for kontraktperioden på de eksisterende kontrakter er udløbet.
  Her mødes den nye SVM-regering torsdag den 15 december. Selvom billedet er taget i sort hvidt, og virker lidt reto lægger man i regeringsgrundlaget op til, at den velfærdsteknologiske udvikling kommer op i gear.

  Regeringen vil fremme en velfærdsteknologisk styrkeposition

  Fokus på velfærdsteknologi er opgraderet hos den nye SVM-regering og det modtages positivt hos Dansk Erhverv, der ser et uforløst potentiale. ”Men det er vigtigt, at vi får styrket innovationskredsløbet, hvis vi skal forløse potentialet”, lyder det.
  Debatten om robotter og velfærdsteknologi går ofte højt, men hvad tænker fremtidens ældre?

  Fremtidens ældre – otte ud af ti vil bruge velfærdsteknologi

  De kommende ældre bliver stadig mere åbne overfor velfærdsteknologi, viser nye undersøgelsesresultater, der også angiver, hvad fremtidens ældre mener om ni konkrete teknologier og hvor villige de er til at veksle varme hænder med teknologiske løsninger.

  Nyt ministerium skal stå for digitalisering på tværs af den offentlige og private sektor

  Det nye digitaliseringsministerium får byggesten fra tre ministerier som må afgive ressourcer, så en ny minister kan understøtte og udvikle, det regeringen beskriver som nye danske styrkepositioner.
  Københavns Kommune har afvist at stille op til interview hos nichemediet DigiTech for at forklare, hvorfor man har ændret mening vedrørende Microsoft.

  GDPR-problemer i Københavnske folkeskoler – Ekspert: ”Det er helt absurd”

  ”De vidste godt, at der var problemer, og så har de valgt at ignorere det. Det er virkelig noget af det, du ikke må i GDPR,” lyder det fra en ekspert til Københavns Kommunes indkøb af digitale læringsmidler til folkeskoleelever.
  Klimaaftrykket ved den offentlige sektors indkøb er særligt vanskeligt, at opgøre på på den kategori man kalder Scope 3, men nu ser det ud til at KMD har lavet et værktøj.

  Ny C02-beregner skal gøre det lettere at opgøre klimaaftryk fra kommunens indkøb

  Når kommuner i dag opgør deres CO2-regnskaber, er det meget ressourcekrævende, men nu kan en ny CO2-beregner testet i fire kommune automatisere CO2-regnskabt og danne grundlag for cost-klima-benefit-analyser, når kommunerne skal vælge deres indkøb.
  I 2008 blev KMD solgt ud af kommunernes ejerskab og de sidste ti år har Kombit haft til opgave at bryde monopolet fra det tidligere kommunale selskab.

  Kombit er på vej til at gøre op med ti års udbudsstrategi

  `Mission accomplished´ er meldingen fra Kombit på den store monopolbrudsstrategi, der blev lagt for ti år siden, men hvad kommer der så til at ske og kunne man forestille sig, at Kombit trak sig tilbage?
  På Regionsgården i Sorø har Region Sjælland brugt godt to år på et udbud af et nyt indkøbs- og økonomisystem, som har vist sig at blive noget dyrere end forventet.

  Nyt indkøbssystem blev over 300 pct. dyrere, selv om prisen kun blev vægtet 30 pct.

  Hvordan kan den forventede indkøbspris af et IT-system svinge med over 300 pct i opadgående retning? Det har man svar på i Region Sjælland, hvor man lige har fundet en ny leverandør efter et afsluttet udbud.
  Mange kommuner på Sjælland har allerede indkøbt kinesiske overvågningskameraer, nu følger Vejdirektoratet trop trods advarsler.

  Vejdirektoratet har købt overvågningskameraer i Kina

  Trods advarsler har Vejdirektoratet indkøbt kinesiske kameraer, der skal filme danske veje fra en producent, som efterretningstjenesterne mener udgør en trussel, men Vejdirektoratet er ikke den eneste offentlige instans, der køber kinesiske kameraer.
  Smart digital kommunikation har medvirket til at løfte offentlig velfærd, men hvordan står det til i den private sektor?

  Digital kommunikation – Den private sektor halter bagefter

  Det offentlige Danmark er godt i gang. Måden at bruge digital post er et vellykket eksempel på, hvordan vi kan overføre fordelene fra den fysiske post til den digitale virkelighed, ”men hvorfor halter den private sektor bagefter?” lyder det fra IT-virksomheden Netcompany.

  Udbud.dk kan ikke følge med den digitale udvikling og det giver rum for private udbydere

  Den offentlige udbudsplatform - Udbud.dk - følger ikke med den digitale udvikling og det kan betyde, at virksomheder risikerer at overse fremtidige udbud. Omvendt giver det mere rum for de private udbydere.
  Datatilsynet fastholdt i sommers et forbud mod Chromebook, men hvad nu hvis det ikke er realistisk, at undgå amerikanske cloudleverandører?

  Kommunalt nej til amerikanske cloudløsninger er svære at gennemføre i praksis

  Københavns Kommune mener principielt, at man bør holde sig fra amerikanske cloud-tjenester, men det er svært at gennemføre i praksis. Det viser et udbud af en læringsplatform til folkeskoleelever, hvor kommunen har mørkelagt flere oplysninger.