Digitalisering

  ”Det der med at tale gevinster ved ny teknologi kunne jeg godt tænke mig at udfordre," siger Eik Møller som er kommunaldirektør i Ballerup Kommune.

  Kommunaldirektør udfordrer gængs forståelse af gevinstrealisering ved ny teknologi

  ”Gevinstrealisering, hvad er det egentlig, når vi taler om digitaliseringens muligheder for at frigøre flere hænder? Det spørgsmål synes jeg, at vi skal gøre os umage om sammen at få afdækket,” siger kommunaldirektør Eik Mølle i en kommentar til regeringens digitaliseringsstrategi.
  "Fælles for hele velfærdsområdet er, at vi har for få og for dårlige data," lyder det fra velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. Han savner en særlig anbefaling i regeringens digitaliseringsstrategi.

  Øget digitalisering af velfærdsområderne kræver ændringer og forenklinger

  ”Det at hver kommune producerer egne forskellige kvalitetsstandarder, er noget hø,” lyder det fra velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. Han udpeger tre velfærdsrettede nedslagspunkter, der skal rykkes på i regeringens digitaliseringsstrategi, hvis ambitionerne skal blive til noget.
  Regeringens nye digitaliseringsstrategi får generelt opbakning, men ......

  Regeringens digitaliseringsstrategi – ingen røde roser uden torne

  En række erhvervsorganisationer ser flere pletskud i regeringens digitaliseringsstrategi, som netop er præsenteret, men digitalisering løser ikke dybereliggende problemer i det offentlige-private samarbejde, lyder det fra en virksomhed og i enkelte tilfælde er der forslag man slet ikke bryder sig om.

  Offentlige indkøb – et spil om milliarder

  I april lancerede Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) et brætspil om udbuddets mange processer. Et læringsspil i bedste matadorstil for bl.a. offentlige indkøbere. Nu viser det sig, at spillet bliver overhalet af en privat udbyder, der har lanceret en onlineudgave med samme navn og formål.
  Statsrevisorerne har gentagne gange påpeget en sikkerhedsrisici ved outsourcing it-infrastruktur, men Energinet flere argumenter for at udbyde opgaverne.

  Statsrevisorer kritiserer it-outsourcing af forsyningskritisk it-infrastruktur

  Statsrevisorerne kritiserer det statsejede Energinet for at outsource it-systemer i en sådan hastighed, at ministeriet ikke havde tid nok til at vurdere udbuddet. Hos Energinet er man generelt uenig i kritikken og giver en række begrundelser, medens ministeren tager kritikken alvorlig.
  Det stadigt voksende digitale konsulenthus Novicell har vundet en millionopgave for Danmarks Nationalbank.

  Konsulenthus vinder strategisk opgave for Danmarks Nationalbank

  Danmarks Nationalbank skal have ny website og opgaven er gået til en dansk digital vækststjerne af et konsulenthus. Her betragter man tildelingen af opgaven som en blåstempling i forhold til fremtidige opgaver for den offentlige sektor, hvor kravet om sikkerhed konstant øges.

  Ny robot-kollega hjælper mejerister i osteproduktionen

  På Arlas ostemejeri i Fredericia har kittelklædte mejerister fået selskab af en sølvskinnende og rødøjet kollega: En robot, der hjælper dem i deres arbejde med at lave oste. Robotten er udviklet i samarbejde med bl.a. Miljøministeriet og er en helt ny måde at arbejde med digital fødevareproduktion.
  I efteråret 2021 varslede Microsoft prisstigninger på op til 33 pct. Den stigning ser det ud til, at 87 kommuner undgår ved en ny SKI-aftale.

  87 kommuner er sikret bedre vilkår og gode priser på software

  En SKI-aftale med et kontraktvolumen på over 2.3 milliarder skal sikre, at 87 kommuner i de næste tre år kan forny Microsoft-kompatible licenser på bedre og billigere vilkår, selvom Microsoft har varslet globale prisstigninger.
  Det er en lille sorte boks under låget til skraldespanden, der indeholder en sensor, som giver besked, når spanden trænger til at blive tømt..

  Intelligente kommunale skraldespande kan reducere i C02 og antal af tømninger

  Databaseret affaldsregistrering kan nedbringe antallet af kommunale affaldstømninger med mindst 30 procent. Det viser et nyt forsøg i Vejle Kommune, hvor virksomheden Sweco har testet, hvordan sensorer monteret i 150 af kommunens 900 affaldsspande kan fortælle kommunen, hvornår de skal tømmes.
  Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune, har fået nok af regeringens modstand mod konsulenter. Hun mener, at der er masser eksempler på, at det kan være en god idé med konsulenter.

  Radikal borgmester vil stoppe jagten på konsulenter

  Det er ikke nødvendigvis et populært forslag. Men genvalgt, radikal borgmester vil stoppe regeringens klapjagt på eksterne konsulenter og bringe nuancer frem i debatten om udbud og eksterne leverandører.
  Høje-Taastrup Kommune er én ud af i alt 13 danske kommuner, som de seneste 15 måneder har indberettet cyberangreb til Datatilsynet, hvor hackere er trængt ind.

  Hackere brød ind i 13 kommuners mailkonti

  I løbet af 15 måneder er hackere brudt ind i mindst 13 danske kommuner - blandt andet i Høje-Taastrup, Middelfart og Hjørring kommuner.
  Eva Larsen har god gavn af træningen i sit hjem ved hjælp af træningsplatformen DigiRehab. Hun træner sammen med Jane Nielsen fra hjemmeplejen i Viborg Kommune.

  Kommune opnår øget livskvalitet, arbejdsglæde og reduceret personaleforbrug

  Viborg Kommune er den kommune i landet, hvor flest ældre træner digitalt og det slår igennem på tre bundlinjer. Mere livskvalitet, større arbejdsglæde og frigjorte hænder er resultatet af et samarbejde med træningsplatformen DigiRehab i en tid med stadig flere ældre og færre hænder.