Byråd

  Byråd

  Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

  KV21: Se borgmesterposter på vippen i Region Hovedstaden

  Venstre risikerer i Region Hovedstaden at miste fire borgmesterposter ved KV21, og der er stor spænding om udfaldet i den konservative højborg Frederiksberg. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

  Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Dansk Industri er ude i den helt store påvirkningsoffensiv af kommunerne under overskriften, ”Sammen kan vi udvikle velfærden i din kommune.”

  Dansk Industri forærer platform med valgkampstemaer til kommunalpolitikere

  Ved kommunalvalget i 2017 var offentligt-privat samarbejde ikke et tema. Siden har kommunerne hjemtaget opgaver for milliarder. Nu har Dansk Industri sendt en offensiv mail til 2.500 kommunalpolitikere med et interaktivt værktøj. Sigtet er at vende hjemtagnings-trenden i kommunerne.
  Asfaltproducenten Pankas er røget ind i et lokalt stormvejr i Allerrød i Nordsjælland.

  Kommune giver asfaltfabrik to uger til at bevise, den ikke lugter

  Asfaltfabrikken Pankas får forlænget sin deadline om dokumentation i sag om lugtgener. Overskrides fristen, skal fabrikken standse sin produktion.
  Borgmester Morten Slotved (K), Hørsholm Kommune, noterer sig en overkompensation for coronaudgifter fra staten i omegnen af fire millioner kroner. (Arkiv)

  Kommune indkasserer pænt corona-overskud

  Hørsholm Kommune får så rigeligt dækket sine ekstraordinære udgifter til at håndtere corona. Faktisk er der overskud, men borgmesteren vægrer sig ved at kalde det en ‘overskudsforretning’. Andre kommuner frygter at blive underkompenseret for corona-udgifter.