Ifølge Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, giver fusionen flere fordele for de to organisationers medlemmer.

Dansk Industri og Dansk Byggeri samler sig i én organisation

Fusionen mellem Dansk Byggeri og Dansk Industri betyder, at man får samlet bygge-og anlægsbranchens værdikæde i én organisation. Det betyder i følge Dansk Industris administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, at de får en markant samfundsstemme.
Ifølge finansminister Nicolai Wammen har kommunerne ønsket at bruge 21,6 milliarder på anlægsområdet, og "det er præcis, hvad regeringen har aftalt med kommunerne, at de får lov til at bruge."

Anlægsrammen hæves til 21,6 milliarder i 2021

Med dagens offentliggjorte økonomiaftale mellem Regeringen og KL hæves anlægsrammen til 21,6 milliarder kroner i 2021.

Opråb: Drop dækningsafgiften og hjælp de lokale virksomheder

Det er en stakket frist at udskyde betalingen af dækningsafgiften for det kommer til at ramme virksomhederne dobbelt, når der næste gang skal betales to gange afgift. Skriver Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Kommunale milliarder ruller ud i byggeriet

Dansk Byggeri har længe drømt om mere anlæg. Nu ser drømmen ud til at gå i opfyldelse. Landets kommuner har allerede truffet beslutning om fremrykning af anlægsopgaver for to milliarder kroner, og mere er på vej. Mange vil bruge adgangen til at låne. Se kommunerne her.
Foto: Erik Luntang/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

11 kommuner har fået lov at låne penge til anlægsprojekter

Nogle af landets mest velpolstrede kommuner har fået lov at optage lån til anlægsinvesteringer med henblik på at sætte skub i byggeri og erhvervsliv. Se her de første 11 kommuners lånebeløb og hvad der står højst på listen her.

Byggeriets ordrebøger tørre ud og ledelser går ned i løn

De offentlige bygherrer holder fortsat gang i ordrerne, men de private tørre ud, og derfor forventer halvdelen af virksomhederne hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører at skulle fyre medarbejdere de kommende måneder.
På den Ny Lillebæltsbro skal stålfladerne ved siden af kørebanen afrenses og males, som en af de 18 renoveringsprojekter.

Broer og tunneller renoveres i stor stil

I vejdirektoratet er man i gang med at sende 18 større renoveringsopgaver af broer og tunneller ud over rampen. Se oversigten her:
Dansk Håndværks formand Niels Techen opfordrer kommuner og regioner til at igangsætte lokale byggeopgaver hurtigst muligt og gøre dem tilgængelige for små håndværksvirksomheder inden det er for sent

Dansk Håndværk i opråb: Udbyd opgaverne nu!

Skal små håndværksvirksomheder reddes, må kommuner og regioner ikke vente med at sætte bygge- og renoveringsopgaver i gang. De skal opdele opgaverne i små fagentrepriser før håndsrækningen kommer for sent. Det siger Dansk Håndværks formand, Niels Techen.

Danskerne bakker op om fremrykning af kommunale byggerier

Kommunerne bør fremrykke investeringer i byggerier og veje, mens offentlige institutioner og arbejdspladser er lukket under coronaudbruddet viser en ny undersøgelse foretaget af Opeepl Denmark for Dansk Byggeri
Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen, her på besøg i Rødbyhavn, kommer ikke til at få glæde af regeringens initiativ, hvor anlægsloftet fjernes i kommunerne. (Arkiv)

Fremrykkede byggeprojekter kræver penge i kommunekassen

Borgmesteren i Lolland Kommune mener, at det fjernede anlægsloft er godt. Han har bare ingen glæde af det selv.
KL's formand Jacob Bundsgaard vil drøfte med finansministeren, hvordan man kan sikre øgede kommunale anlægsinvesteringer for cirka 2,5 milliarder kroner for at afværge den stigende ledighed på grund af corona-krisen.

Kommuner forventer at kunne øge anlæg med 2,5 milliarder i år

Samlet forventer KL, at kommunerne kan gennemføre anlægsarbejder for 2,5 milliarder kroner ekstra i år. Men der er mange kommuner, som ikke har likviditet til øget anlæg, advarer KL.

Rambøll bliver rådgiver på Nordhavnstunnel

Vejdirektoratet har valgt Rambøll som hovedrådgiver på projekt Nordhavnstunnel, hvor der skal bygges en 1,4 kilometer lang tunnel i forlængelse af Nordhavnsvej tunnelen