Byggeri

  Det ærgrer borgmester Knud Erik Langhoff (K), at Thomas Broe (billedet) nu forlader kommunen.

  Kommunaldirektør skifter til det private

  Mange offentlige chefer mener, at der er gode forhold i den private sektor, men kun få tager springet. Første april skifter Kolding Kommunes kommunaldirektør titlen ud med en ny som COO i en af landets helt store entreprenørvirksomheder.
  Statsrevisorerne satte i 2019 et kritisk lys på Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse for manglende kontrol ved køb og betaling for varer og ydelser.

  Anklage: Forsvarsansatte blev bestukket med designermøbler og køkken

  To tidligere medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse anklages for mandatsvig og bestikkelse.
  Det nye kommunale Plejecenter Sølund er planlagt til, at blive en integreret del af bydelen, men byggeriet ligger stille.

  Prisen på et kommunalt plejehjemsbyggeri stikker af

  Et prestigefyldt kommunalt plejehjemsbyggeri er sat på hold på grund af inflation og udbudspligt. Det havde man måske undgået med et friplejehjemsbyggeri, men hvem skal lige betale for den højere husleje, fordi byggeriet nu kommer til at koste over en halv milliard ekstra?
  Regionsformand Heino Knudsen peger på, at man ved at eje vaskeriet selv, kan noget helt særligt. Læs her hvad det særlige er.

  Prisen for et regionalt sygehusvaskeri stikker af

  Region Sjælland vil hellere betale 150 millioner kroner ekstra for byggeriet af et nyt sygehusvaskeri end at genoverveje en ny løsning. Læs her, hvorfor regionsrådsformanden ikke er til sinds at overlade vaskeriopgaven til private aktører.
  Der findes fem store plejeleverandører, der driver friplejehjem, men hvem er de nye store, der investere og bygger friplejehjem?

  Trekløver i gang med deres femte friplejehjem

  På under fire år har et trekløver af private virksomheder projekteret og bygget fire friplejehjem, nu skal de i gang med deres femte. Det er mere end nogen kommune. Læs her hvem det er, som er ved at oparbejde specialekendskab til investering i og byggeri af plejehjem.
  Andel af kommunale bygninger opvarmet med naturgas fordelt på kommuner. Få link til hele analysen inde i artiklen.

  Dansk Industri: For mange kommuner fyrer for gråspurvene

  Hver fjerde kommunale bygning opvarmes med gas, og det hyppigst forekommende energimærke blandt de kommunale bygninger ligger i den dårlige ende, fremgår det af en ny analyse af den kommunale bygningsmasse. I Dansk Industri mener man, at der bør være krav om en årlig energirenoveringsrate.
  Borgmester Thomas Gyldal Petersen fra Herlev Kommune og Professor Ole Helby Petersen fra Roskilde Universitet dukkede op til samtale om friplejehjem ved efterårets OPS-Event.

  Samtale om Herlev-modellen

  ”Der bliver rigeligt med opgaver til alle,” lød det fra Herlev kommunes borgmester ved et OPS-event om risikoen for, at Herlev-modellen kan udkonkurrere friplejehjem. Her svarede han bl.a. på, om modellen var godkendt, ligesom risikoen ved at veksle anlægsudgifter til serviceudgifter blev drøftet.
  En 1,4 km lang tunnel skal krydse under vandet i Svanemøllebugten mellem Østrebro og Nordhavn, men det ser ud til at blive meget dyrere. (Arkivfoto -bilkørsel på Nordhavnsvej ved indvielsen af første fase - tilslutning til Helsingørmotorvejen )

  Tilbud fra entreprenører kan gøre Nordhavnstunnellen markant dyrere

  Det laveste bud er 585 mio. kroner dyrere end rammen i udbuddet. Nu skal bygherren beslutte, om priserne skal forhandles ned.
  Entreprenørvirksomheden MT Højgaard har vundet en række kontrakter i denne uge og det sender aktien op.

  Entreprenørvirksomhed vinder to kæmpe infrastrukturudbud på to dage

  Aktierne på entreprenørvirksomheden MT Højgaard steg fredag betragteligt efter, at virksomheden har hevet to store infrastrukturudbud i land.
  Nu er det første krav om erstatning dukket op i kølvandet på skandalen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune Det var folk bag grunden Spritten A/S, der klagede kraftigt og var med til at få skandalen til at rulle.

  Nu stævner den første bygherre Aalborg Kommune i skandalesag

  Aalborg Kommune risikerer at skulle af med millioner af kroner i kølvandet på skandale om byggeprojekter. Første krav om erstatning lyder på 6,1 mio. kr. Måske har andre kommuner også problemer.
  "Det er simpelthen ikke godt nok, at danskerne i nogle kommuner skal vente et halvt år eller længere på en byggetilladelse," siger Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

  Alt for lange sagsbehandlingstider på nybyggeri

  Der er alt for lange sagsbehandlingstider i kommunerne på nybyggeri i Danmark. Det gælder både privatboliger og erhverv, lyder det fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Se ventetiderne i din kommune her.
  Byggeriet af et samlet psykiatrihospital i Aalborg bliver fremskyndet, fordi Regionsrådet har valgt at udbyde sidste etape som en OPP-model.

  Pensionsselskab investerer igen i nyt psykiatrihospital

  En OPP-løsning gør det muligt at fremskynde et dyrt hospitalsbyggeri i psykiatrien, så det står klar tidligere end, hvis det skulle finansieres over regionens anlægsramme.