Boligminister Kaare Dybvad (S) glædes over at man med det ny byggeri får mulighed for at samle ti statslige institutioner.

Nyt statsligt kontorknudepunkt skal bygges i Odense

Boligminister Kaare Dybvad glæder sig over, at arbejdet med fremtidens kontorbyggeri, som skal ligge i Odense med plads til ti statslige institutioner og 1600 arbejdspladser nu kan gå i gang.

Byggefirmaer får millionbøder i kartelsag

Østre Landsret har idømt to firmaer millionbøde på 5 millioner kroner for at have udvekslet priser og koordineret tilbud i forbindelse med flere entreprenøropgaver.
Den endelige placering af TJM Byen mangler fortsat at falde i hak, men der forhandles p.t. om flere mulige grunde.

Jysk firma skal levere 200 ungdomsboliger i København på 8 måneder

Godt nyt til de mange unge, der mangler en bolig. 2000 ungdomsboliger er på vej i et nyt samarbejde, hvor kommunen er på sidelinjen.
Det er Miriam Toft og borgmester Jens Ive i Rudersdal kommune, som holder spaden – og omkring de to hjælper en masse børn med små skovle fra Børnehuset Frederik Clausens Vænge, der bliver nabo til det kommende Fribo Holte

Altiden på vej mod sit syvende plejehjem

Altiden har sat første spadestik til et nyt friplejehjem med 72 pladser i Rudersdal Kommune, hvor man inden for de næste ti år vil have mere end 1500 flere ældre over 80 år
Visionen er, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde på 72.000 etagemeter med cirka 900 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger.

Forslaget ’Her det gror’ vinder arkitektkonkurrence for Stejlepladsen i Københavns Sydhavn

Blandede boformer, sociale fællesskaber, en bæredygtig levevis og en videreførelse af det maritime havnemiljø. Det er hjørnestene i arkitektforslaget "Stejlepladsen – Her det gror"

NCC skal bygge en hel ny bydel

Christiansholm, i daglig tale kaldet Papirøen, er under udvikling i Københavns Havn. I fremtiden skal den være en ny bydel med boliger, hotel, restauranter og butikker.

København vil kræve miljøvenlige maskiner på byggepladser

Københavns overborgmester ønsker en lovændring, så kommunerne kan kræve, at der bruges miljøvenlige maskiner.

Stigende efterspørgsel på boligfællesskaber

Ambitionen 'Nærheden', som udvikles i partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg, er at skabe en forstad, hvor der er optimale rammer for at dyrke fællesskabet og den nemme hverdag.

Kommentar: Mediernes formidling af kommunalt notat forplumrer debat om friplejehjem

Da et notat fra Rebild Kommune om forudsigelige udgifter til sundhedslovsydelser kom i medierne forsvandt billedet af, hvor meget kommunen allerede havde sparet ved at bygge et friplejehjem.

Femern A/S etablerer bygherrecenter i Rødbyhavn

Det statsejede bygherreselskab bag Femern-tunnelen etablerer nu et bygherrecenter i Rødbyhavn. Her bliver plads til cirka 75 medarbejdere, der bl.a. skal føre et tættere tilsyn med byggeriet. Læs også hvordan byggeriet har skabt de første lærepladser.

Massiv forskel på hvor meget kommunerne udlicitere tekniske opgaver

Holstebro Kommune er danmarksmester i udlicitering, men ellers går det i følge Dansk Byggeri kun langsomt frem med at udlicitere tekniske opgaver. Læs hvor meget de enkelte landsdele kan spare.

Styrelse vil politianmelde ansatte i sag om indkøb og gaver fra leverandører

Kammeradvokaten: Der har været en usund kultur i Bygningsstyrelsens enhed for Facility Management, hvor det var accepteret at modtage gaver og foretage indkøb på styrelsens regning. Nu får det konsekvenser for en række ansatte.