Offentligt-privat samarbejde giver teknologisk gennembrud i plastsorteringen
En ny kamerateknologi og maskinlæring gør det muligt for maskiner, at se forskel på de mange plasttyper, som indgår i husholdningsaffald. "Den teknologi, vi har udviklet i samarbejde med universitetet, er et gennembrud i genanvendelsen af plastik,” lyder det fra Hans Axel Kristensen, CEO for PLASTIX A/S.
Kommunale skraldebiler tager stikket
Renere luft og mindre larm er på vej til kommunerne. Inden for få år har mange kommuner planer om, at blandt andet fuldelektriske skraldebiler skal indsamle affald. I nogle sammenhæng går efterspørgslen på det kommunale marked så stærkt, at en leverandør selv har måtte designe en elkranbil.
Kommune vil have virksomheder til at ’købe ind’ på genbrugspladserne
”Vi samarbejder gerne med virksomheder, der ser potentiale i at få indsamlet restprodukter og skabe en forretning ud af det,” lyder det fra Kolding Kommunes renovationsafdeling. En enkelt virksomhed har allerede skabt sig en niche og der er plads til flere.
Højst 14 pct. af kommunerne kontrollerer altid deres leverandører
"Kommuner og regioner skal naturligvis sikre fair konkurrence, så de ordentlige virksomheder ikke underbydes af plattenslagere,” lyder det fra 3F i en kommentar til en ny undersøgelse af kommuner og regioners udbud. Læs hvad der er op og ned.
Kommuner og industri går ind i partnerskab om tekstilaffald
Otte kommuner og virksomheder med specialviden inden for tekstilområdet, går nu sammen med brancheorganisationer ind i partnerskab for at finde løsninger på det, der indtil videre ser ud som en gordisk knude inden for håndtering af affald: Hvad gør man med alt det tøj, som er for laset til at kunne genbruges?
Udbudskontrakter spænder ben – Kun ni kommuner er klar med ny affaldssortering til tiden
Fra 1. juli skulle alle kommuner sortere borgernes affald i ni dele, men kun ni er klar til opgaven. 'Det var en urealistisk deadline,' siger projektleder. Mange kommuner har nemlig været bundet af udbudskontrakter.
Dansk Erhverv: Kommunale hjemtagningsplaner er en skueproces for skatteborgernes penge
Dansk Erhverv er rystede over udsigten til en kommunal hjemtagning af affaldsindsamling. Denne gang er det Gladsaxe Kommune, der i Miljøudvalget har lagt op til en fuld hjemtagning af affaldsindsamlingen, men det handler ikke om ideologi, siger formanden for Miljøudvalget.
Hjemtagning giver budgetoverskridelser i flere kommuner
Når kommunerne hjemtager opgaver, ender det i flere tilfælde med, at den kommunale leverandør alligevel ikke kan udføre opgaven til prisen. Se to eksempler på hjemtagninger, der endte i budgetoverskridelser, her.
KL`s dødsliste sender chok igennem det kommunale Danmark
KL anbefaler lukning af 10 forbrændingsanlæg inden 2030. Kommunalpolitikere møder anbefalingen med overraskelse og protester. KL-formanden mener, at kommunerne skal have ca. 1,5 milliarder kroner i kompensation, så forbrugerne ikke får højere priser.
KL udpeger 10 affaldsanlæg, der skal lukke inden 2030
Ifølge affaldsaftale har KL nu udpeget de 10 mindst effektive og mindst miljørigtige anlæg til lukning ud af 23 fordelt i hele landet. Se her, hvilke anlæg der lukkes.
Vigtig sag: Højesteret fritager virksomhed for omstridt gebyr
KL og Københavns Kommune tygger på nederlag i principiel sag i Højesteret. Kommunerne risikerer at skulle betale millioner af kroner tilbage efter at have opkrævet lovstridigt gebyr for erhvervsaffald i årevis.
Partnerskab bag national portal til genbrug af byggematerialer
En ny portal, bygcirkulært.dk, har set dagens lys. Her kan man udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild. Civilsamfundsforening og kommune står bag initiativet.