Ældrepleje

  Den største leverandør af ældremad opkøbt af tysk firma

  Det Danske Madhus, som beskæftiger 200 medarbejdere og hver uge levere over 115.000 måltider mad til den danske ældrebefolkning, er solgt til en tysk virksomhed.
  Borgmester Knud Vincents og Peter Morgan fra PFA tager sammen med administrerende direktør i OK-Fonden Ulrik Ahrendt-Jensen første spadestik på byggegrunden i Slagelse Bypark

  Første spadestik til lille bydel med integreret ældreboligmiljø

  Pensionsselskabet PFA vil sammen med OK-fonden opfører boliger for livet til fremtidens ældre i ti kommuner. Første spadestik er nu taget i Slagelse, hvor man er gået i gang med at bygge en lille bydel, der huser mere end blot et friplejehjem.
  Frikommuneforsøgene kommer ikke til at stå i vejen for borgerens frie valg af hjemmepleje. Det skaber ro og tryghed i branchen erfarer OPS-Indsigt

  Bred politisk aftale om frikommuneforsøg skaber glæde hos erhvervsorganisationer

  En aftale om flere frikommuneforsøg, hvor et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at sætte ældreplejen fri i en række kommuner, kommer ikke til at stå i vejen for frit valg. Aftalen møder tilfredshed hos flere erhvervsorganisationer, men hos FOA savner man mod og sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget frihed, det er man opnår.
  Ældre er i ny aftale sikret retten til at kunne vælge en anden leverandør end kommunen. Her får en ældre noget at drikke i en tudekop.

  Frit valg på ældreområdet knæsat i ny aftale

  Det bliver slået fast i ny aftale om flere frikommuner på ældreområdet, at ældre skal have frit valg af leverandør. Denne såkaldte 'hegnspæl' er kommet efter politisk armlægning.
  Flere kommuner skal ifølge ny politisk aftale nyde godt af at være frisat på ældreområdet.

  ‘Markant flere’ kommuner sættes fri fra stramme regler på ældreområdet

  Aftale sætter flere kommuner fri på ældreområdet som led i regeringens plan om at komme bureaukratisering til livs. Ifølge minister Astrid Krag bliver der tale om 'markant flere' frisatte kommuner end de nuværende tre.
  Søren Andersen (th) peger i dette indlæg på flere ting som skal være på plads, hvis man skal have fair konkurrence og indfører Herlev-modellen.

  Debat: Tillad Herlev-modellen for plejehjem

  Jeg kan ikke se argumenter for, at Herlev-modellen ikke skal stå sin prøve, men det kræver, at der er reel fri konkurrence omkring plejehjem og leverancen af dem og her har vi behov for en række ændringer i den nuværende lovgivning, skriver direktør for Attendo Danmark, Søren Andersen.
  Administrerende direktør i Fonden Mariehjemmene, Malene Størup (tv) og Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet griber her fat udfordringer som beliggenhed, forsyningsforpligtelse, virksomhedsoverdragelse, huslejeniveauer og tilkøbsmuligheder i den private og kommunale plejehjemssektor.

  Professor: Herlev-modellen er egentlig en god ide

  Per Nikolaj Bukh der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet og direktøren for Mariehjemmene, Malene Størup ser i et interview "Herlev-modellen" i et velfærdsperspektiv. Her peger de på en række opmærksomhedspunkter for fremtidens velfærd, blandt andet i forhold til friplejehjem.

  Herlev-modellen har ramt lystavlen, men ikke alle har samme bekymring

  Mandag ramte Herlev-modellen som et lynnedslag på en bar mark. Ingen kom til skade i denne omgang, men hvad har det givet af reaktioner i branchen for fripleje? OPS-Indsigt giver her et par nedslag.
  ”Jeg vil gerne slå fast, at vi har intet imod friplejehjem, men jeg må samtidig lige pege på, at vi i Danmark står over for en voldsom udfordring og den opgave tror jeg ganske enkelt ikke, at de private kan løse alene,” siger borgmester, Thomas Gyldal Pedersen.

  Borgmester: Det er ideologi at fastholde privatisering via tvang frem for frit valg

  Herlev Kommunes borgmester Thomas Gyldal Pedersen mener, at den såkaldte `Herlev-model´ er en innovativ gave til Folketinget og fremtidens plejesektor. Han peger i et interview på flere sammenhæng og perspektiver, som han mener modstanderne af modellen ikke har øje for, og som slet ikke er bragt frem.
  Herlev Kommunes borgmester Thomas Gyldal (S) og den kommunale forvaltning beskyldes for at have tilbageholdt væsentlige oplysninger i sagen om `Herlevmodellen´, men har det noget på sig?

  Forsker om Herlevsag: Forståeligt hvis politikerne føler sig ført bag lyset

  I Herlev Kommune beskyldes borgmester og forvaltning for at skjule noget i sagen om `Herlevmodellen´. Af sagsoplæg til kommunalbestyrelsen fremgår det, at kommunen er i fortsat dialog med ministeriet. En aktindsigt viser dog noget andet, men hvad mener kommunaldirektøren?
  Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) besøger sammen med Statsministeren et plejehjem i kommunen tilbage i januar 2022. Borgmesteren og regeringen arbejder i øjeblikket på at få lovliggjort en ny model til at drive og bygge plejehjem. Herlev-modellen bliver den kaldt.

  Herlev-modellen for plejehjem kan undgå anlægsramme

  Herlev Kommune arbejder på en ny plejehjemsmodel, hvor kommunerne helt kan undgå at påvirke anlægsrammen. Den kan dermed blive en skarp konkurrent til friplejehjemmene.
  Herlevmodellen får ikke mange roser med på vejen. Det er uskønt, hvis en regering lader en borgmester af egen partifarve køre over for rødt, lyder det fra flere folketingspolitikere. De undre sig over, at kommunen bare fortsætter projektet, skønt det ikke er lovligt.

  Herlev-modellen minder om en trojansk hest

  Herlev Kommune har lanceret et velfærdspolitisk kinderæg på plejehjemsområdet. Modellen har dog vist sig ikke at være lovlig. Hos De Konservative kalder man det en trojansk hest i friplejen og i Venstre har man kaldt i samråd, for at afdække om der er urent trav hos ministeren og ministeriet.