Skip to main content

Kommunerne brændte inde med cirka 2,5 millioner liter sprit efter covid 19-pandemien. Det er Aarhus Kommune som sidder med aben, for det var dem der under det klingende navn KVIK (Kommunalt Værnemiddel-Indkøb) trak af på et marked, hvor priserne på værnemidler steg med kanonfart op til en faktor 16.På et tidspunkt skrev vi på OPS-Indsigt, hvordan KVIK på lige godt fire uger købte ind for en milliard kroner i værnemidler.Det har siden gået noget langsommere med at sælge restlaget. Aarhus Kommune har nemlig fået ansvaret for at skille sig af med de 5.249 paller sprit, der har overskredet sidste anvendelsesdato, skriver NB Kommune.I løbet af sommeren har kommunen forgæves forsøgt at finde købere til den gamle hånd- og overfladesprit fra det store lager. I stedet skal der gennem et udbud findes virksomheder, som mod betaling bortskaffer spritprodukterne.”Efter vi fik ansvaret fra staten i juni 2023 med bortskaffelse af lageret, har det været et vigtigt fokus for Aarhus Kommune at finde løsninger, som i bedst mulig udstrækning kan indebære nyttiggørelse af spritten. I løbet af sommeren har vi gennemført en større undersøgelse af mulige aftagere på markedet samt en gennemført en salgsproces. Der viste sig ikke en interesse fra markedet til at købe spritten”, siger Stine Fenris Holmgang, chef for Indkøb og Udbud i Aarhus Kommune, til kommunens hjemmeside. Vil i dialog med markedetUdbuddet, der netop er offentliggjort, gennemfører Aarhus Kommune i fællesskab med Region Hovedstaden, der har stort set den samme mængde gammel hånd- og overfladesprit på lager. Målet er at finde virksomheder, som kan løse bortskaffelsesopgaven med størst mulig nyttiggørelse af produkterne, skriver Aarhus Kommune, der meddeler, at de gode løsninger skal findes i dialog med markedet. Kommunens indkøbsafdeling har ifølge Aarhus Stiftstidende tidligere anslået, at det vil koste cirka 25 millioner kroner at skaffe sig af med de 2,5 millioner liter sprit på en miljømæssigt forsvarlig måde. Den udløbne sprit må ikke bruges til medicinsk udstyr eller medicinsk brug. Sprit regnes som farligt gods, og en særlig udfordring for leverandørerne bliver at håndtere og transportere produkterne forsvarligt under hensyntagen til både miljø og sikkerhed, oplyser Aarhus Kommune. En anden udfordring består i, at nogle af produkterne er i glasemballage.  /sho/ 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply