Skip to main content

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har foretaget en ændring på en rammeaftale, som ikke var udbudsretlig tilladelig.

Det konkluderer en ny rapport fra Kammeradvokaten, skriver Forsvarsministeriet .

Kammeradvokaten har haft til opgave at undersøge en række forhold ved en sektion i FMI.

– Jeg ser med stor alvor på konklusionerne i Kammeradvokatens endelige rapport om visse forhold i FMI, udtaler forsvarsminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilken rammeaftale der er tale om.

Forsvarsministeren har mandag orienteret forligskredsen, Forsvarsudvalget og Finansudvalget om Kammeradvokatens rapport.

– Det er helt afgørende, at vi kan have tillid til, at Forsvarets penge bruges rigtigt og inden for de gældende regler, siger Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

Det er advokaternes endelige rapport, der nu er afleveret.Lukkethed giver anledning stil spørgsmål

OPS-Indsigt skrev i begyndelsen af august om Kammeradvokatens første udkast til deres undersøgelse.

Her blev det nævnt, at der var identificeret en praksis på en rammeaftale, der ikke var udbudsretlig tilladelig.

Det blev heller ikke her præciseret, hvad det drejer sig om og hvad det var nogen ulovligt havde ændret.Det giver en del åbne ubesvarede spørgsmål, men potentielt er der tale om en udløber, af en svindelsag, hvor en chef i FMI er politianmeldt for at have svindlet staten for 2,8 mio. kr.

Rapporten har siden været sendt i høring og i august forventede man, at det ville tage en måned. Det bemærkes her, at vi nu skriver november.I forhold til den ulovlige praksis, så blev Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse i slutningen af juni konkret bedt om at stoppe den ulovlige praksis ift. den pågældende rammeaftale. Det fremgår af en pressemeddelelse.

FMI har i følge ritzau oplyst, at styrelsen stoppede anvendelsen af ændringen i rammeaftalen ved udgangen af august.

– Jeg er blevet oplyst, at FMI har stoppet den praksis, som var i strid med udbudsretten. Nu er det vigtigt, at situationen ikke gentager sig, siger Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

/ritzau/sho

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply